Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Nyhedsbrev DECEMBER

I denne måned byder vi på et kig på letbanen i 2024, interviews med to store naboer til letbanen ved Klampenborgvej samt nogle fede videoer, der viser den fremtidige trafikregulering, første tur med letbanen der kører på strøm samt spritny dronevideo.

 • Letbanen i 2024: Der er lys forude

  Letbanearbejdet går nu ind i sin sidste fase. Om et års tid begynder prøvekørslerne, og til den tid står letbanen stort set færdig.

  Indtil da vil der fortsat blive arbejdet, og helt fri for gener bliver vi ikke. Fremover vil arbejdet især foregå på selve letbanens terræn, og udfordringerne bliver derfor færre og mindre end hidtil.

  I denne artikel giver vi vores bedste bud på, hvad der kommer til at ske i det centrale Lyngby – med alle de forbehold, vi nu altid må tage, når det gælder anlægsarbejde.  Skinnelægning på Buddingevej forår 2023
  Skinnelægning på Buddingevej forår 2023


  I 2024 bliver der lagt skinner på hele letbanestrækningen i Lyngby-Taarbæk Kommune. Der er foreløbig lagt skinner på Buddingevej-strækningen ved de engelske rækkehuse samt i krydset ved Engelsborgvej/Buddingevej.
 • Ny video om letbanen og biler i vejkryds

  Hovedstadens Letbane har netop offentliggjort en animeret video, der viser, hvordan trafikreguleringen bliver i de rigtig mange vejkryds, hvor letbanen kører i blandet trafik, med biler, cykler og fodgængere.

  Se videoen og gør dig allerede nu klar til den nye, grønne spiller i trafikken.


  Grøn Bølge: Ny Video om hvordan letbane og biler sammen kommer sikkert frem
  Grøn Bølge: Ny Video om hvordan letbane og biler sammen kommer sikkert frem

 • To store naboers forventninger til letbanen

  Hvad er forventningen til letbanen for to af de helt store brands, som begge er nye i området omkring Klampenborgvej?

  Vi har i december talt med regionschef Malene Ypkendanz fra Illums Bolighus og direktør Jakob Dupont fra Bruun Rasmussen Auktionshus om deres forventninger til letbanen


  Jakob Dupont, CEO Bruun Rasmussens Auktionshus og Malene Ypkendanz regionschef Illums Bolighus foran deres forretninger, der begge ligger meget tæt på Klampenborgvej.
  Jakob Dupont, CEO Bruun Rasmussens Auktionshus og Malene Ypkendanz regionschef Illums Bolighus foran deres forretninger, der begge ligger meget tæt på Klampenborgvej.

 • Nu er der strøm på letbane-anlægget i Ejby

  På samme måde som det lille barn der får en modeltogbane i julegave og glæder sig over, når skinnerne er samlet og toget kører på skinner, glæder vi os over denne lidt tidlige julegave, idet letbanetogene på Kontrol- og Vedligeholdelsescentret i Glostrup nu kører på egen strøm.


  Nu kører det første letbanetog på strøm
  Nu kører det første letbanetog på strøm

 • Vindere af årets letbane-julekalender

  Letbane-julequizzen lakker mod enden og vi takker for jeres deltagelse i vores julekalender. Læs her, hvem der har vundet indtil videre. 


  Årets vindere af julequiz
  Årets vindere af julequiz

  Du kan stadig nå at deltage

  Hver dag i december har vi offentliggjort et spørgsmål om letbanen, og hver mandag har vi trukket vindere blandt de rigtige besvarelser. 

  Husk at der stadig er mulighed for at deltage i sidste lodtrækning her. Du deltager ved at indsende dit svar på dagens spørgsmål til letbane@ltk.dk senest søndag kl. 23. De sidste vindere udtrækkes efter nytår. 

 • NY dronevideo: Se letbanestrækningen i Lyngby oppefra

  Entreprenør Per Aarsleff A/S og Hovedstadens Letbane har netop færdiggjort årets sidste dronevideo fra letbanebyggeriet her i Lyngby. Se den og brug juleferien på at tage ud og kigge på Lyngby-Taarbæk Kommunes absolut største infrastrukturelle projekt nogensinde.

  Vi samler alle dronevideoer her i oversigten til de, der gerne vil se udviklingen fra måned til måned.  Dronevideo december 2023.
  Dronevideo december 2023.


  Se letbanestrækningen fra Buddingevej ved kommunegrænsen til Lundtofte station fra oven.

Læs vores tidligere nyhedsbreve