Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

To store naboers forventninger til letbanen

Hvad er forventningen til letbanen for to af de helt store brands, som begge er nye i området omkring Klampenborgvej? Vi har i december talt med Illums Bolighus og Bruun Rasmussen Auktionshus om letbanen. 

Vi sætter hver måned fokus på forventningerne til letbanen fra byens spillere. I december har vi talt med to store klassiske brands, der begge er forholdsvis nye i området omkring Klampenborgvej. Vi har besøgt Illums Bolighus og Bruun Rasmussens Auktionshus og talt med dem om deres forventninger til letbanen.

Malene Ypkendanz, regionschef Illums Bolighus:

 

"Vi er jo forholdsvis ny-etableret her på hjørnet af Klampenborgvej og Kanalvej, så vi kan ikke sammenligne med, hvordan situationen var før letbanebyggeriet lige her. Men vi har jo haft butik på Lyngby Hovedgade i mange år og har derfor oplevet udfordringer med vejarbejde og omkørsler helt tæt på. Ikke så meget i forhold til egne kunder, men vi ved fra nabobutikker, at det ikke altid har været let med så meget byggeri i centrum.

Selvom vi i Illums Bolighus ikke er voldsomt ramt af omkørsler og vejarbejde ser vi frem til, at hele byggefasen er overstået. Vi glæder os rigtig, rigtig meget til et mere færdigt bybillede uden omkørsler og afspærringer.

Derudover ser vi meget frem til, at byrummet på Klampenborgvej tilbyder udeservering og en indbydende indretning med lækre opholdsmuligheder. Mange af vores kunder værdsætter at kunne gå ud og spise i lokalmiljøet i forbindelse med deres besøg i vores butik.

En af Illums Bolighus' stoltheder er vores vinduesudstillinger. Vi har nogle virkelig dygtige dekoratører, så vi glæder os rigtig meget til at kunne dele dette med de mange letbane-passagerer, der fremover vil køre forbi vores vinduer på Klampenborgvej. Og netop på Klampenborgvej glæder vi os til at bidrage til et mere åbent og indbydende hovedstrøg, mens vi på Kanalvejssiden ser frem til at være med til at skabe meget mere liv i denne del af byen.

Sidst men ikke mindst håber vi, at vi med letbanen vil kunne opleve helt nye kundegrupper, der endnu ikke har besøgt Illums Bolighus i Lyngby Storcenter."

Jakob Dupont, CEO Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

"Letbanen var helt klart medvirkende til, at vi valgte netop Lyngby og konkret Fog's tidligere lokaler som nye rammer for vores auktionshus. For os er det vigtigt, at vores kunder let kan komme hertil. Og det er det helt klart her: Vi har masser af p-pladser lige uden for døren og meget kort gåafstand til både S-tog, lokalbane, busser og snart også letbane. Det er en stor fordel for os, dels at vores eksisterende kunder får så kort gåafstand til letbanen dels at Lyngby C letbane station vil generere så mange flere mennesker og dermed nye kunder midt i bycentrum.

Vi har alle typer kunder, der kommer her i vores hus for at sælge og/eller købe. Og vores varesortiment varierer meget bredt rent prismæssigt fra omkring 1.000 kr. og op til flere millioner. Varerne er typisk her i huset i to uger, inden de bliver solgt, så der er stor udskiftning og dermed rigtig mange mennesker, der har brug for at kunne komme hertil.

Udover køb og salg af klassiske designermøbler, smykker malerier og alverdens andre genstande, er vi begyndt at arrangere events som en del af videresalgsopgaven. For noget tid siden havde vi f.eks. en kunde, der ville sælge 110 guitarer. Vi arrangerede en guitarkoncert i vores store loungeagtige hjørneområde, hvor musikerne spillede på flere af guitarerne og forklarede om instrumenternes særpræg undervejs. Gæsterne kunne efterfølgende stille spørgsmål og købe guitarerne. Arrangementet var særdeles vellykket, for vi fik både nye typer kunder i huset og fik solgt alle 110 guitarer i løbet af kort tid. 

Hvad angår adgangsforhold til vores auktionshus lige nu er vi meget, meget tilfredse. Vi kommer jo fra Nordhavn, hvor vores showroom og net-auktionshus har ligget i mange år, og dér er det meget, meget svært at komme til såvel med offentlig transport som i bil. En anden forbedring her i Lyngby i forhold til vores tidligere lokation er, at vi her er placeret midt i Kgs. Lyngbys handelscentrum og derfor er omgivet af retailbutikker, så vi har mange flere "strøgkunder" end tidligere.

Kort fortalt glæder vi os rigtig meget til letbanen. Og det er en lille pudsig detalje, at den kører direkte forbi vores store fjernlager i Glostrup."