Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Nyhedsbrev SEPTEMBER

I september-nyhedsbrevet kan du blandt andet se fotos af det første letbanetog, læse om forventningerne til letbanen fra nogle af de allernærmeste butikker til den kommende letbanestation, komme tæt på området omkring Akademivej Station mm. 

Lyngby-Taarbæk Kommunes kommunaldirekør, Søren Hansen (tv) og direktør Kasper Graa Wulff til officiel præsentation af det første letbanetog ved Kontrol- og vedligeholdelsescentret i Ejby fredag 15. september 2023 - foran toget
Officiel præsentation af det første letbanetog 15. september 2023.
 • Letbanens nærmeste nabobutikkers forventninger til letbanen

  ”Vinduesudstillingen er god PR-mulighed, personalet får let vej til job, og der er udsigt til flere strøgkunder.” Det er nogle af de primære forventninger blandt letbanens allernærmeste naboer på Jernbanepladsen. Vi har talt med medarbejdere fra fire af de allernærmeste butikker til letbanen på Jernbanepladsen om deres forventninger til den kommende spiller i trafikken. En enkelt savner dog også de nedlagte p-pladser.


  Fra venstre mod højre: Victor Thorsen/Jupiter Cykler, Daniel Miller/Spejder Sport, Marcel Zikic/Trævarefabrikkernes Udsalg og Jakob Lichtenberg/Faraos Cigarer.
  Fire butikschefer fra Jernbanepladsen. Fra venstre mod højre: Victor Thorsen/Jupiter Cykler, Daniel Miller/Spejder Sport, Marcel Zikic/Trævarefabrikkernes Udsalg og Jakob Lichtenberg/Faraos Cigarer.

   

   

 • Let gennem Lyngby: Kom tæt på Akademivej Station

  Let gennem Lyngby: Vi gør klar til letbanen og zoomer hver måned ind på en bydel, en trafikantgruppe eller noget helt tredje i nærheden af en af de kommende letbanestationer for at skitsere, hvordan fremtiden kommer til at se ud med letbanen i netop det område. I september kigger vi nærmere på gåafstande til og fra DTU-stationen på Akademivej. Der er f.eks. 15 minutters gåtur fra Akademivej Station til det attraktive tekniske gymnasium, HCØ (bill.).


  H. C. Ørsted Gymnasiet
  H. C. Ørsted Gymnasiet ligger tæt på Akademivej Station med let adgangsvej via gang-/cykeltunel under Helsingørmotorvejen samt helt ny gang- /cykeltunnel under letbanen.

 • Officiel præsentation af det første letbanetog

  Hovedstadens Letbane præsenterede det første letbanetog for presse og ejerkommuner fredag 15. september på kontrol- og vedligeholdelsescentret i Ejby. Alle er velkomne til åbent hus søndag 29. oktober samme sted.

  På billedet ses Lyngby-Taarbæk Kommunes kommunaldirektør Søren Hansen og direktør Kasper Graa Wulff foran det grønne tog, der er det første af ialt 29. De næste 28 tog ankommer løbende cirka hver 3. uge fra Siemens testanlæg i Tyskland til KVC i Ejby. Klik på foto og læs mere.


  Lyngby-Taarbæk Kommunes kommunaldirekør, Søren Hansen (tv) og direktør Kasper Graa Wulff til officiel præsentation af det første letbanetog ved Kontrol- og vedligeholdelsescentret i Ejby fredag 15. september 2023 - foran toget
  Officiel præsentation af det første letbanetog 15. september 2023.

   

   

 • English website: Læs om letbanen på engelsk

  Lyngby-Taarbæk kommune har mange internationale borgere og besøgende, særligt studerende fra DTU og medarbejdere i internationale virksomheder. Mange af dem bor, arbejder eller studerer tæt på letbanestrækningen, og de kan have brug for relevant information om letbanearbejdet. Derfor har vi opdateret vores engelske hjemmeside letbane.ltk.dk/light-rail.

  Fortæl gerne dine internationale kontakter om vores engelske hjemmeside. Vi opfordrer desuden vores udenlandske læsere til at benytte sig af oversættelses-funktionen på vores danske hjemmeside, hvor man kan klikke "translate" under eller over selve teksten.  


  10: On Anker Engelunds Vej, the light rail runs right to the main entrance at DTU
  Picture 10: On Anker Engelunds Vej, the light rail runs right to the main entrance at DTU

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Letbanestatus - oversigt over aktuel byggeaktivitet

  Læs vores aktuelle letbanestatus med oversigt over aktuel byggeaktivitet. Vi offentliggør hver måned et opdateret statusdokument med beskrivelse af, hvor der arbejdes lige nu på letbanen i de fire forskellige områder i Lyngby-Taarbæk Kommune; Buddingevej, Lyngby C, Klampenborgvej og DTU-området - samt info om, hvordan man kommer rundt i byen, mens arbejdet står på.


  Letbanestatus oktober 2023
  Letbanestatus oktober 2023.

 • Sæt krydser i kalenderen

  Oktober 2023
  Oktober 2023

Læs vores tidligere nyhedsbreve