Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Grøn Bølge: Ny Video om hvordan letbane og biler sammen kommer sikkert frem

Hovedstadens Letbane har netop offentliggjort denne video, der viser, hvordan trafikreguleringen bliver i de rigtig mange vejkryds, hvor letbanen kører i blandet trafik, med biler, cykler og fodgængere.

Grøn Bølge - Klik og se video om hvordan letbane og biler sammen kommer sikkert frem i trafikken.

Hovedstadens Letbane kommer til at køre ad Ring 3 på en stor del af strækningen mellem Lundtofte og Ishøj. Det betyder, at letbanen kommer til at dele rigtig mange vejkryds med bilister, fodgængere og cyklister. Derfor bliver alle de kryds, hvor letbanen er ude i blandet trafik, lysreguleret.

På den måde slipper gående, cyklister og bilister for at tænke over, hvem der har vigepligt, og hvem der må køre. Det skal lysreguleringerne fortælle dig. Ligesom de også giver signal til letbanen.

 

Letbanen møder oftest muligt grønt lys

Holder du dig til at køre, når der er grønt, holde stille når der er rødt, og være en smule mere forsigtig med at snige dig med ud når der er gult, så kommer det hele til at fungere bedst muligt. Samtidig er lysreguleringerne indrettet, så letbanetoget oftest muligt møder grønt lys, uden at det sætter en prop i den øvrige trafik.

Husk altid selv at orientere dig udover at køre, når der er grønt lys.