Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Nyhedsbrev OKTOBER

I vores oktober-nyhedsbrev kan du blandt andet læse om det aktuelle letbanebyggeri i fire centrale områder i byen, se letbanestrækningen fra oven i ny dronevideo og komme tæt på Lyngby Centrum station.

 • Et billede siger mere end tusind ord: Turen fra Buddingevej til Lundtofte st. set fra oven

  Kom med på tur og se letbanebyggeriet oppefra i denne spritnye dronevideo. Den oprindeligt 4 minutter lange video er i denne lynversion kogt ned til 2 min. og 18 sek.

  Dronevideoen er optaget i begyndelsen af oktober, hvilket betyder, at nogle områder ser anderledes ud i dag.

   

  Visuel status på letbanebyggeriet

  Videoen besvarer visuelt nogle af de spørgsmål, vi ofte forsøger at besvare med ord, bl.a.: Hvor langt er byggeriet rundt i byen? Hvordan bliver det endelige bybillede med letbanen som ny spiller i trafikken? Hvor præcis kører letbanen?


  Ny dronevideo: Fra Buddingevej ved Fort Allé til Lundtofte station på ca. 2 minutter
  Ny dronevideo: Fra Buddingevej ved Fort Allé til Lundtofte station på ca. 2 minutter

 • Fire centrale arbejdsområder: Buddingevej, Jernbanepladsen og Klampenborgvej lige nu

  Lige nu foregår der rigtig meget anlægsarbejde rundt i nogle af de allermest centrale områder i Lyngby i forbindelse med letbanebyggeriet; Asfaltering på Klampenborgvej og Buddingevej samt netop overstået asfaltering på Jernbanepladsen. Derudover lægges der lige nu skinner på Buddingevej langs de engelske rækkehuse.

  Dette arbejde indebærer omkørselsruter for biler og busser – og en anbefaling til alle om at udvise ekstra tålmodighed i trafikken. 

   

  Intet natarbejde og færdig inden Black Friday

  Fælles for de fire nævnte arbejdsområder er, at det forventes, at de vil være færdige inden Black Friday og julehandlen, hvor der er stort behov for så let adgang til Lyngby C som muligt. Derudover er der aftalt, at letbanearbejdet ikke må foregå i nattetimerne, hvilket alt i alt indebærer øget pres på vejene og især omkørselsruterne i disse dage.

   

  Navigér efter Google Maps' Live Trafik funktion

  Klik på vejnavnet øverst her i teksten og læs mere om pågældende område. Vi anbefaler desuden at følge med i den aktuelle trafiksituation på Google Maps under Live Trafik og navigere derefter - på den måde bliver du dirigeret hurtigst muligt gennem byen.


  Lukning Klampenborgvej oktober-november 2023
  Lukning Klampenborgvej oktober-november 2023

   

 • Let gennem Lyngby: Kom med til letbanestationen i Lyngby Centrum

  Letbanen kommer til at køre kunder og gæster direkte til døren i Lyngbys hyggelige bymidte med et unikt handelsliv. Derudover skaber letbanen nem vej til og fra arbejde for en række store arbejdspladser i Lyngby.

  Læs mere om, hvordan Lyngby Centrum station vil skabe bedre muligheder for rekruttering til byens mange arbejdspladser og flere besøgende i butikkerne i Lyngby. 


  Microsofts 850 medarbejdere får kort afstand til stationen i Lyngby Centrum
  Microsofts 850 medarbejdere får kort afstand til stationen i Lyngby Centrum

 • Letbanens nærmeste nabobutikkers forventninger til letbanen

  Nye potentielle kunder fra Lyngbys store internationale arbejdspladser tæt på DTU, endnu mere fokus på vinduesudstillingerne foruden en udsigt til mange nye forbipasserende med den kommende Lyngby Centrum letbanestation lige uden for butiksdøren. Letbanens allernærmeste naboer på Klampenborgvej har store forventninger til byens nye spiller i trafikken. 

  Vi har talt med repræsentanter fra tre af Lyngbys helt store shoppingsteder og allernærmeste naboer til letbanen på Klampenborgvej om deres forventninger til den kommende spiller i trafikken. Læs vores mini-interviews med Rikke fra Magasin, Dorte fra FDB Møbler og Casper fra Lyngby Storcenter.


  Hvad forventer letbanens nærmeste nabobutikker af byens nye spiller i trafikken?
  Hvad forventer letbanens nærmeste nabobutikker på Klampenborgvej af byens nye spiller i trafikken?

 • Letbanestatus november 2023

  Læs vores aktuelle letbanestatus med oversigt over aktuel byggeaktivitet. Vi offentliggør hver måned dette statusdokument med beskrivelse af, hvor der arbejdes lige nu på letbanen i de fire forskellige områder i Lyngby-Taarbæk Kommune; Buddingevej, Lyngby C, Klampenborgvej og DTU-området.


  Letbanestatus november 2023
  Letbanestatus november 2023

 • Kom og se en letbanetogvogn på søndag 29. oktober

  Søndag den 29. oktober 2023 åbner Hovedstadens Letbane dørene til letbanens kommende kontrol- og vedligeholdelsescenter i Ejby.

  Her vil du få en unik mulighed for at se de første letbanetog helt tæt på, når Hovedstadens Letbane åbner togdørene og byder indenfor til kaffe, kage og en gåtur ned gennem toget.


  Det første af ialt 29 letbanetog blev præsenteret for presse og ejerkommuner fredag 15. september. Foto: HL
  Det første af ialt 29 letbanetog blev præsenteret for presse og ejerkommuner fredag 15. september. Foto: HL

Læs vores tidligere nyhedsbreve