Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Nu kører det første letbanetog på strøm

På kontrol- og vedligeholdelsescentret for Hovedstadens Letbane (KVC) er der godt gang i styretøjet. For nu er der kommet strøm på ledningerne, og sporskifterne er smurt.

På samme måde som det lille barn der får en modeltogbane i julegave og glæder sig over, når skinnerne er samlet og toget kører på skinner, glæder vi os over denne lidt tidlige julegave, idet letbanetogene på Kontrol- og Vedligeholdelsescentret i Glostrup nu kører på egen strøm.

 

Letbanen kører på strøm på miniature-anlæg nu

Hovedstadens Letbane har netop offentliggjort videoen herover fra et sneklædt baneterræn i Glostrup Kommune med de allerførste optagelser fra de nyankomne Siemens-letbanetog, der kører rundt på anlægget med strøm fra køreledningerne. Som en slags miniature-udgave af det letbaneanlæg, vi forventer at kunne benytte til passagerer om et par år.

Hidtil er togene blevet flyttet rundt med en lille hjælper – en såkaldt shunt truck. Men nu hvor der er strøm på køreledningerne, går kraften ned i de tre motordrevne bogier under toget og sætter hjulene i bevægelse.

 

Langsom men sikker opstart

Det går langsomt og forsigtigt til en start. Det er en ny hjemmebane for togene. Og dem, der kører dem, skal også lære skinnerne og sporskifterne godt at kende. Og det klør de så på med og går tjeklisten igennem, for i foråret skal togene være testet så grundigt igennem på KVC, at de kan bruge det store sporskifte til at svinge ud på vejen.

Derefter forventer Hovedstadens Letbane nemlig, at kunne påbegynde testkørsler på selve strækningen - i første omgang dog kun på den del af strækningen, der ligger mellem kontrol- og vedligeholdelsescentret og Glostrup Station.