Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Nyhedsbrev AUGUST

I august-nyhedsbrevet kan du blandt andet komme helt tæt på letbanebyggeriet ved DTU, se Lyngby fra oven med spritnye dronefotos fra letbanebyggeriet og se de nytestede letbanetog, der netop er ankommet til Danmark fra Siemens testcenter i Tyskland.

 • Kom med bag kulissen og se hvor hurtigt, letbanearbejdet ved DTU skrider fremad lige nu

  Med letbanen bliver det nemmere for studerende, ansatte og andre med ærinde på DTU at komme rundt på det store område ved Danmarks Tekniske Universitet. Letbanen styrker desuden det offentlige transportnetværk til og fra området, idet den især vil binde Lyngby Centrum og DTU bedre sammen. Kig med i vores fotoreportage fra letbanens nordligste ende.


  1: På Asmussens Allé er der anlagt letbanens fundament, de såkaldte slab tracks, som skal have monteret skinner ovenpå.
  Billede 1: På Asmussens Allé er der anlagt letbanens fundament, de såkaldte slab tracks, som skal have monteret skinner ovenpå. Klik på billedet og se det i stort format.

 • Se letbanebyggeriet og resten af Lyngby fra oven på vores spritnye, fede dronebilleder

  Vores dronefotograf har netop taget nye billeder af letbanebyggeriet fra kommunegrænsen på Buddingevej ved Fort Allé til Lundtofte. Klik dig rundt på billederne og ”kom med på tur” langs hele letbanestrækningen i Lyngby-Taarbæk Kommune. Udover at give et konkret statusbillede på letbanebyggeriet her i kommunen, viser billedserien, hvordan det nye bybillede kommer til at se ud med letbanen som ny spiller i trafikken.


  Dronebilleder af letbanebyggeriet i Lyngby-Taarbæk Kommune 21.-22. august: Buddingevej - Fort Allé
  Dronebilleder af letbanebyggeriet i Lyngby-Taarbæk Kommune 21.-22. august: Buddingevej - Fort Allé

 • Få overblik over aktuelle trafikforhold i Lyngby med månedens letbanestatus

  Læs vores aktuelle Letbanestatus med oversigt over aktuel byggeaktivitet. Vi offentliggør hver måned dette status-dokument med beskrivelse af, hvor der arbejdes lige nu på letbanen i de fire forskellige områder i Lyngby-Taarbæk Kommune; Buddingevej, Lyngby C, Klampenborgvej og DTU-området.


  Sorgenfrigårdsvej er nu åben for bilkørsel i begge retninger til og fra Klampenborgvej.
  Sorgenfrigårdsvej er nu åben for bilkørsel i begge retninger til og fra Klampenborgvej.

 • Kom til dialogmøde og gratis kaffe i det fri torsdag 31. august på Jernbanepladsen 10 i det overdækkede areal mellem Likørstræde og stationspladsen

  Mød Hovedstadens Letbane og Letbane-teamet i Lyngby-Taarbæk Kommune torsdag 31. august. Kom forbi i tidsrummet kl. 16-18 når det passer dig. Vi står klar i to timer til at besvare dine spørgsmål i det overdækkede areal på Jernbanepladsen 10 mellem Likørstræde og stationspladsen. Hovedstadens Letbane medbringer kaffevogn, og der er gratis kaffe til alle. Mødet fungerer som en slags Åbent Hus, og du behøver ikke møde på et bestemt tidspunkt.


  Kom til dialogmøde og gratis kaffe i det fri torsdag 31. august på Jernbanepladsen 10 i det overdækkede areal langs Fitness World.
  Kom til dialogmøde og gratis kaffe i det fri torsdag 31. august på Jernbanepladsen 10 i det overdækkede areal langs Fitness World.

 • Nytestede letbanetog ankommet til Danmark fra Siemens testcenter i Tyskland

  Med et "særtransport" skilt i forruden blev det allerførste, nytestede letbanetog transporteret på blokvogn fra Siemens Mobility's testcenter i Wildenrath i Tyskland til Hovedstadens Letbanes kontrol- og vedligeholdelsescenter i Glostrup. Billedet er taget ved testcentret i Tyskland inden afgang. Foto: Hovedstadens Letbane.


  Levering af nytestede letbanetog august 2023 - 2
  De skarpe logistikere hos Siemens havde pakket toget forsvarligt sammen og gjort klar til den lange rejse. Billedet er fra Siemens Testcenter i Tyskland. Foto: Hovedstadens Letbane.

 • Læserfoto fra letbanen i Le Mans vinder sommerens foto-konkurrence

  Stort tillykke til Lis Coskun Larsen, der med sit indsendte foto fra letbanen i Le Mans vinder vores sommer-foto-konkurrence og et gavekort til Nordisk Film Biografer.

  Tak til Lis for foto og tekst: “Nu har jeg oplevet letbanen i Le Mans flere gange - her omkring banegården - og det kører upåklageligt…… endda meget tæt på bygningerne - ingen sure miner.”


  Læserfoto fra letbanen i Le Mans vinder sommerens foto-konkurrence
  Tak til Lis Coskun Larsen for foto og tekst: “Nu har jeg oplevet letbanen i Le Mans flere gange - her omkring banegården - og det kører upåklageligt…… endda meget tæt på bygningerne - ingen sure miner.”

Læs vores tidligere nyhedsbreve