Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Jernbanepladsen lukkes midlertidigt i uge 42 på strækningen mellem Rådhuset og letbanearealet

I uge 42 forventer Hovedstadens Letbane og entreprenør, Per Aarsleff A/S, at udføre asfaltarbejde på Jernbanepladsen på strækningen mellem Rådhuset og letbanearealet. Der vil blive totalspærret for alle trafikanter, mens arbejdet står på.

Jernbanepladsen lukkes midlertidigt i uge 42 på strækningen mellem Rådhuset og letbanearealet for alle trafikanter; fodgængere, cyklister, biler og busser.

Hovedstadens Letbane og entreprenør, Per Aarsleff A/S, forventes at udføre asfaltarbejde på Jernbanepladsen i uge 42, og eftersom arbejdet skal foregå i dagtimerne, er det nødvendigt at totalspærre Jernbanepladsen på strækningen mellem Rådhuset og letbanearealet.

Asfaltarbejde kan være følsomt overfor vind og vejr, hvorfor der er en risiko for, at arbejdet kan blive udskudt, hvis vejret ikke tillader at færdiggøre arbejdet i uge 42, der samtidig er skolernes efterårsferie.

 

Hvad betyder det for dig?

I ovennævnte periode omlægges busserne på følgende måde:

  • Bus 400S mod Gladsaxe: Omlægges og kører i perioden via Lyngby Hovedgade forbi Lyngby Ret og til højre ad Chr. X’s Allé (ved Lidl) og til venstre ad Engelsborgvej ved Engelsborgskolen – og tilsvarende den modsatte vej
  • Bus 184 mod Virum: Omlægges og kører i perioden via Lyngby Hovedgade forbi Lyngby Ret og til højre ad Chr. X’s Allé (ved Lidl), til højre ad Engelsborgvej ved Engelsborgskolen, til venstre ad Buddingevej og til venstre ad Jernbanevej lige efter Viadukten – og tilsvarende den modsatte vej
  • Bus 194 mod Virum: Omlægges og kører i perioden via Lyngby Hovedgade forbi Lyngby Ret og til højre ad Chr. X’s Allé (ved Lidl), til højre ad Engelsborgvej ved Engelsborgskolen, til venstre ad Buddingevej og til venstre ad Jernbanevej lige efter Viadukten – og tilsvarende den modsatte vej.

Hovedstadens Letbane, Movia og Lyngby-Taarbæk Kommune samarbejder om så konkret information om bussernes placering på Jernbanepladsen som muligt. Der må i forbindelse med omlægningen indregnes længere rejsetid på alle buslinjer.

Det er udelukkende strækningen på Jernbanepladsen mellem Rådhuset og letbanearealet, der totalspærres, hvilket bl.a. betyder, at det fortsat er muligt at komme til og fra butikkerne på Jernbanepladsen samt f.eks. trække sin cykel fra stationen og over til Lyngby Torv langs ”AL Bank” og ”Sunde Sko” – og fortsætte på cykel derfra videre mod Klampenborgvej.
 

Bilister der skal fra Buddingevej mod den østlige del af Lyngby Centrum, skal i perioden køre fra Buddingevej gennem Viadukten og derefter til venstre ad Jernbanevej til Lyngby Hovedhovedgade. Omkørslen vil blive markeret med skiltning. Kort over omkørselsruter fremgår af foto herunder. Klik HER for at se foto i større format.

Omkørselsrute i forbindelse med asfaltarbejde på Jernbanepladsen oktober 2023.
Omkørselsrute i forbindelse med asfaltarbejde på Jernbanepladsen oktober 2023.

Hvad skal der bygges?

Anlægsarbejdet, som vil foregå i dagtimerne på hverdage mellem kl. 07 og kl. 18, vil bl.a. bestå i at færdiggøre helleanlæg, udlægge ny asfalt på vejen samt afmærkning af kørebaner. Mens arbejdet står på, kan du forvente arbejdskøretøjer i området samt støj fra almindelige entreprenørmaskiner. Dertil vil du kunne opleve støj fra arbejdet med at skære og fræse asfalt.

Hovedstadens Letbane beklager de gener, som arbejdet giver og takker på forhånd for din tålmodighed med byggeriet.