Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Temaserie: Hvad forventer letbanens nærmeste nabobutikker af byens nye spiller i trafikken?

Vinduesudstillingen er god PR-mulighed, personalet får let vej til job, og der er udsigt til flere strøgkunder. Det er nogle af de primære forventninger blandt letbanens allernærmeste naboer på Jernbanepladsen.

De fire allernærmeste nabobutikker til en af letbanens centrale stationer udgør alle et stærkt brand med varer, kunderne gerne rejser efter. Vi befinder os på Jernbanepladsen, hvor letbanepassagerne fremover vil træde nærmest direkte fra perronen på Lyngby Station ind i en af disse fire butikker: Jupiter Cykler, Faraos Cigarer, Spejder Sport og Trævarefabrikkernes Udsalg. 

 

Vi har besøgt de fire butikker for at høre om deres forventninger til letbanen. De fleste af nabobutikkerne glæder sig over letbanen og ser frem til at byggeriet er overstået - og til at blive en strøgbutik med mange forbipasserende. En enkelt af butikkerne savner dog de nedlagte p-pladser.

Jakob Lichtenberg, butikschef i Faraos Cigarer på Jernbanepladsen 63:

"Forhåbentlig bliver der tale om payback-time, når letbanen bringer alle de potentielle kunder direkte til vores butiks indgangsdør," fortæller butikschefen med et glimt i øjet og forklarer videre "Vi har mistet rigtig mange kunder og handler gennem de seneste år, mens letbanebyggeriet har stået på og håber, at letbanen bringer dem og endnu flere tilbage. Nu glæder vi os til letbanen kommer og tror på, at vores centrale placering ikke kun er en fordel for de kunder, der allerede har planlagt at besøge vores butik. Vi ser også vores butiksvindue som PR-mulighed for de passagerer, der sidder i letbanen og skal videre."

Daniel Miller, butikschef i Spejder Sport på Jernbanepladsen 55:

 

"Vi har store forventninger til letbanen. Det seneste halvandet år har vi oplevet omsætningsnedgang, så vi håber meget, at salgskurven vil vende igen, når letbanen kommer. Vi kan se en lille smule fremgang nu, hvor vi igen har fået mere lys foran facaden. Den helt store ændring for os bliver, at Spejder Sport Lyngby fremover bliver en strøgbutik, når rigtig mange kommer forbi vores vinduer - enten fordi de står af eller på letbanen, eller fordi de sidder inde i letbanen. I dag er vi en destinationsbutik, hvor cirka 80% af kunderne ved, hvad de søger, når de kommer ind i butikken." 

Victor Thorsen, cykelmekanikerlærling i Jupiter Cykler på Jernbanepladsen 65A:

"Vi håber at kunne sælge lidt mere, end hvad vi har gjort under Corona og letbanebyggeriet. Vi håber på mere run på. Vi har dog rigtig travlt nu med 2-3 ugers ventetid på cykelreparationer. Men så satser vi på at kunne ansætte flere cykelmekanikere, for letbanen vil jo også gøre det let at komme hertil for vores personale. Og så tror jeg, at vi må købe nogle flere kroge til udstillingsvinduerne," fortæller Victor med et smil og fortsætter: "Det er jo alletiders PR-mulighed, når der fremover kommer så mange forbi vores vinduer - enten når de går til og fra letbanen eller sidder inde i letbanen."

Marcel Zikic er butikschef i Trævarefabrikkernes Udsalg på Jernbanepladsen.
Marcel Zikic er butikschef i Trævarefabrikkernes Udsalg på Jernbanepladsen.

Marcel Zikic, butikschef i Trævarefabrikkernes Udsalg på Jernbanepladsen 51:

"Det har været nogle hårde år. Vi kæmper stadig og har måttet sige farvel til nogle medarbejdere. Vi savner parkeringspladserne foran butikken, for vores varer kræver en bil. Vi lever af at sælge store ting som møbler, ribber mm. Selvom vi udlåner sækkevogn og hjælper kunderne over til deres parkerede biler, klager kunderne og er begyndt at køre til vores butikker i andre byer."