Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Hvad er forventningerne til letbanen på DTU - Danmarks Tekniske Universitet?

"Med letbanen kan jeg nemmere komme fra A til B på DTU - samt nemmere komme til og fra Lyngby St. Og så bliver det mere attraktivt at bo uden for byen, da det bliver lettere at komme dertil." Læs forventningerne til letbanen fra tre med daglig gang på DTU.

Vi har i maj talt med et par studerende og en ansat på DTU om deres forventninger til letbanen. De tre er en lille bitte del af de i alt cirka 16.000, der har deres daglige gang på Danmarks Tekniske Universitet.

Med tre kommende letbanestationer på / lige ved DTU synes vi, det er særledes vedkommende at høre, hvad de mener om letbanen. Bedøm selv: Her i artiklen kan du læse hvad de synes om den nye, grønne spiller i trafikken - og om letbanen generelt.

  • DTU hovedindgang - gåafstand nærmeste letbanestation: 200 meter / 4 min.
    • Gåafstand: Anker Engelunds Vej Station => DTU (Hovedindgang): Ca.  200 meter / 4 minutter
    • Gåafstand: Akademivej Station => DTU (4. kvadrant, Produktionstorvet): Ca. 100 meter / 2 minutter
    • Gåafstand: Rævehøjvej Station => DTU (1. kvadrant, Bygningstorvet): Ca. 300 meter / 6 minutter
    • Antal studerende med dagligt fremmøde på DTU: ca. 12.000
    • Antal medarbejdere med dagligt fremmøde på DTU: 6.000

Frederikke Madsen, studerende DTU:

  • Bor i Valby (ca. 16-17 km til DTU)
  • Er på DTU 4-5 gange om ugen (PT dog i praktik andetsteds)
  • Har studeret tre år DTU har stadig 2,5 år tilbage (læser en Kandidat efter end Diplomingeniør uddannelse)

 

Hvad er dine forventninger til letbanen?

"Letbanen betyder, at jeg langt nemmere kan komme fra A til B på DTU samt nemmere komme til Lyngby station, da busserne ikke altid er det mest optimale. På nogle semestre kan man have forelæsning om formiddagen i den ene ende af DTU samt forelæsning i den anden ende om eftermiddagen. Har kan man hurtigt bruge 30 minutter på at gå fra den ene ende til den anden. Letbanen vil gøre dagligdagen langt nemmere på DTU. Jeg har derfor høje forventninger til, at letbanen vil gøre mit liv nemmere og optimere transporttiden."

 

Hvad betyder det for dig som studerende/ansat på DTU med nem adgangsvej med offentlig transport?

"Da jeg bor inden i København, er det meget vigtigt for mig, at der er nem adgang til offentlig transport. I og med at man som studerende ofte har en travl hverdag med studie, arbejde, fritidsinteresser, sociale aftaler osv. er det super vigtigt at man nemmere kan komme rundt."

 

Hvad betyder letbanen for valg af uddannelsessted/arbejdsplads?

"Det er helt sikkert et plus i valget af studie/arbejdsplads, men det er ikke altafgørende i mit valg af arbejdsplads, at der skal være et letbane stop. Men det er helt sikkert en bonus."

 

Hvordan kommer du til DTU i dag?

"Jeg tager S-toget fra Vigerslev Allé til Ryparken station og derfra bussen til enten Klampenborgvej eller Rævehøjvej, alt efter hvilken bygning jeg skal være i, og går derfra."

Christina Madvig Christensen, specialkonsulent DTU

  • Bor i Værløse (12-14 km fra DTU)
  • Arbejder på DTU stort set hver dag og har få hjemmearbejdsdage
  • Har arbejdet 15 år på DTU

Hvad er dine forventninger til letbanen? 

"Jeg er stor tilhænger af, at byer tilrettelægges, så man kan komme rundt til hverdagens aktiviteter uden at have brug for bil. Og letbanen er virkelig godt tænkt: Jeg pendler selv på ’tværs’ af de transportlinjer, der er ind og ud af København, og har syntes at det var umuligt at få hverdagspuslespillet i en børnefamilie til at gå op uden to biler. Letbanen må gøre det nemmere for mange at klare sig uden bil."

 

Hvad betyder det for dig som medarbejder på DTU med nem adgangsvej med offentlig transport? 

"Den største forandring, som letbanen medfører for mig, er sådan set allerede sket: Jeg pendlede med bil (Hillerødmotorvejen & Motorring 3, hhv. Ring 4), men med udsigten til endnu længere bilkøer og trafikomlægninger pga letbanearbejdet, købte jeg for 5 år siden en elcykel. Den elsker jeg og bruger den året rundt – men en sjælden gang har jeg brug for at kunne supplere med offentlig transport." 

 

Hvad betyder letbanen for valg af uddannelsessted/arbejdsplads? 

"Rigtigt mange af de mennesker, der har deres daglige gang på DTU, har ikke haft transportmulighederne i tankerne, da de valgte netop DTU. De uddannelsesmuligheder, som DTU tilbyder, vælger man til, uanset om man kommer fra Viborg, Valby eller Virum… uanset om transporten er lidt besværlig. Det samme gælder for mange af jobmuligheder, som DTU tilbyder – et tilsvarende job er det svært at finde andre steder. Men letbanen vil kunne gøre en forskel ved at studerende har nemmere ved at finde et sted at bo, som hænger godt sammen med daglig transport til DTU. Og ved at ansatte får nemmere ved at komme til DTU – uden at skulle tænke en bil ind i hverdagspuslespillet."

 

Hvordan kommer du til DTU i dag? 

"Elcykel; et par gange om året, i sne & storm, eller når cyklen er til service, tager jeg S-tog & bus. Hvis jeg skal noget særligt på arbejde, kan jeg også køre bil."

 

Frederik Rode, studerende DTU:

  • Bor på Frederiksberg ( ca. 12 km fra DTU)
  • Er på DTU cirka fire gange pr. uge
  • Har studeret 2 år på DTU

 

Hvad er dine forventninger til letbanen?

"Mine forventninger til letbanen er, at den skal være med til at gøre det nemmere at komme til og fra DTU - samtidig med at jeg også forventer, at det bliver en mere attraktiv uddannelse. Jeg glæder mig i hvert fald til den (letbanen, red.) står færdig. Og så håber jeg, der vil være ligeså stor opbakning til den fra alle de andre studerende, da den jo er sat i verden for at gøre det nemmere for os alle at tage offentlig transport."


Hvad betyder det for dig som studerende/ansat på DTU med nem adgangsvej med offentlig transport?

"Det er altafgørende, at der er gode offentlige transportmuligheder, da det er langt bedre for klimaet, at vi transporterer os sammen. Så når det regner eller ikke er godt vejr til at cykle, er det helt vildt rart, der er nogle attraktive alternativer til cyklen. Det er også som studerende med til at forbinde Ballerup- og Lyngby-campus med hinanden, hvilket jeg tror, der har været behov for, da de er så opdelt lige nu."

 

Hvad betyder letbanen for valg af uddannelsessted/arbejdsplads?

"For mit vedkommende har letbanen ikke haft den store indflydelse på mit valg af uddannelse, men jeg synes helt klart, det da taler DTU op, da det nu bliver endnu nemmere at komme dertil - også at det bliver mere attraktivt at bo lidt længere uden for byen, fordi det nemmere at komme dertil."

 

Hvordan kommer du til DTU i dag?

"For det meste cykler jeg til DTU, men når vejret ikke er til det, bliver det med kollektiv transport, og jeg glæder mig til regnvejrsdagen kommer, hvor jeg bruge den nye letbane."