Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Let gennem Lyngby: Kom let til DTU med letbanen

Let gennem Lyngby: Vi zoomer hver måned ind på en bydel, en trafikantgruppe eller noget helt tredje for at fortælle om, hvordan fremtiden kommer til at se ud med letbanen. I denne måned ser vi nærmere på, hvor nemt det bliver at komme til DTU. 

Letbanestationen på Anker Engelunds Vej
Letbanestationen på Anker Engelunds Vej

Nem vej til studie 

Med letbanen bliver det nemmere for studerende i hovedstadsområdet at komme til og fra Danmarks Tekniske Universitet. Med letbanen er der mulighed for direkte og effektiv forbindelse til universitetet, og dermed bliver det nemmere for de ca. 12.000 studerende og 6.000 ansatte, som har deres daglige gang på DTU.

 

Tre letbanestationer på Campus

Udover at bruge letbanen til at komme til og fra DTU campus, vil de tre letbanestationer på campus, give mulighed for at studerende kan bruge letbanen til at komme til og fra undervisning på DTU's store campus-område. Fra den ene ende af DTU til den anden kan det tage op til 30 minutter at gå, og her kan man spare lidt tid ved for eksempel at tage letbanen fra Akademivej st. til Rævehøjvej station fremfor at gå. På kortet nedenfor kan du se, hvordan DTU's tre letbanestationer er placeret. 

Kort over letbanestrækningen på DTU
Kort over letbanestrækningen på DTU

Afgang hvert 5. minut

Letbanen kører med 5. minutters interval i dagtimerne. På den måde bliver det nemt at planlægge transport til og fra universitetet. Udover den hyppige afgang er letbanen også mere miljøvenlig og er dermed i tråd med DTU's fokus på bæredygtighed. Studerende og ansatte kan derfor vælge letbanen og få en nem og grønnere rejse til og fra DTU. 

 

Kort rejsetid

Med letbanen forkortes rejsetiden markant fra flere områder. Mange studerende bosætter sig i København eller andre steder i Hovedstadsområdet og får derfor gavn af letbanens korte rejsetider. Herunder ses en tabel, som viser estimerede rejsetider på udvalgte strækninger med letbanen. 

For eksempel kan studerende, der bor i København, tage s-toget fra Nørreport st. til Lyngby st. og fortsætte med letbanen til Anker Engelunds Vej st. på samlet kun ca. 23 minutter. 

Estimerede rejsetider til DTU
Estimerede rejsetider til DTU