Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Letbane-byggeriet i Lyngby hen over sommeren - kvartals-orientering fra Hovedstadens Letbane

På store dele af letbanestrækningen er arbejdet med at ombygge vejen og gøre plads til letbanen godt i gang. Kantsten bliver sat, fortovsfliser lagt, tunneler skyder op og nye vejbaner tager form. Her kan du læse mere om nogle af de aktiviteter, som Hovedstadens Letbane arbejder på i Lyngby i øjeblikket. 

Letbane-byggeriet i Lyngby sommer 2022: Sti-tunnel leveret i elementer
Letbane-byggeriet i Lyngby sommer 2022: Sti-tunnel leveret i elementer

Akademivej: Sti-tunnel leveret i elementer 

Hver dag har mange tusinde mennesker deres daglige gang på DTU – både studerende, ansatte og gæster. For at alle kan færdes sikkert, når også letbanen flytter ind på DTU, er Hovedstadens Letbane lige nu i gang med at bygge en ny stitunnel ved Akademivej, så man kan krydse under letbanen ved det nye boligbyggeri på hjørnet af Lundtoftegårdsvej og Akademivej. Fra den nærliggende letbanestation, Akademivej, vil turen til centrum af Lyngby blot tage 7-9 minutter, når letbanen åbner. 

I begyndelsen af 2022 gik entreprenøren i gang med at gøre klar til tunnelelementerne, og i begyndelsen af marts blev de færdigstøbte elementer leveret og sat på plads, dér hvor letbanen krydser den nuværende sti. I de kommende måneder færdiggøres tunnelen og letbanesporet bygges oven på den. Hovedstadens Letbane forventer at kunne åbne tunnelen i løbet af sommeren og afslutte arbejdet oven på tunnelen i løbet af efteråret. 

Letbanebyggeriet i Lyngby sommer 2022: Buddingevej Syd
Letbanebyggeriet i Lyngby sommer 2022: Buddingevej Syd

Buddingevej: Arbejdet på den sydlige del af Buddingevej er i gang

I midten af februar gik Hovedstadens Letbane i gang med at ombygge vejen på den sidste del af Buddingevej – det vil sige fra krydset med Christian X’s Alle og til kommunegrænsen ved Fort Alle. 

I første omgang foregår arbejdet i den østlige side af vejen frem til efteråret, hvor arbejdet forventes at skifte til den modsatte side. Mens arbejdet står på, kan det ikke undgås, at arbejdet påvirker trafikken. Læs mere om dette HER. 

Da arbejdet på Buddingevej gik i gang, deltog Hovedstadens Letbane på borgermøde for beboere i området omkring Buddingevej for at fortælle lidt mere om, hvad arbejdet vil betyde hen over det næste års tid. Hovedstadens Letbane takker de knap 100 borgere, der mødte op – læs spørgsmål og svar fra borgermødet HER.

Hovedstadens Letbane takker generelt for tålmodigheden med byggeriet på netop Buddingevej og opfordrer alle til at benytte muligheden for at komme forbi til det månedlige dialogmøde på Engelsborgskolen, hvor letbaneteam fra Lyngby-Taarbæk Kommune og fra Hovedstadens Letbane er klar til at svare på borgernes spørgsmål om byggeriet. Hold øje med dato for næste måneds-dialogmøde HER.

Letbane-byggeriet i Lyngby sommer 2022: Lundtoftegårdsvej
Letbane-byggeriet i Lyngby sommer 2022: Lundtoftegårdsvej

Et centrum i forandring

Letbane-byggeriet i centrum af Lyngby er også fortsat godt i gang. Entreprenøren har bygget fundamenter til letbane-stationen Lyngby Centrum, lagt de sporkasser, som skinnerne skal monteres i senere og ombygget Lyngby Torv. For nylig er entreprenøren endvidere gået i gang med at ombygge krydset mellem Lyngby Hovedgade og Klampenborgvej, og arbejdet fortsætter i de kommende måneder. 

Selvom arbejdet lige nu fylder meget, så er arbejdet en del af en større fornyelse af centrum i Lyngby – et byudviklingsprojekt, som også er godt i gang. Så når alt byggearbejdet er overstået, kan vi se frem til et helt nyt centrum med bedre plads til byliv. 

Letbane-byggeriet i Lyngby sommer 2022: Lyngby Centrum
Letbane-byggeriet i Lyngby sommer 2022: Lyngby Centrum

Lundtoftegårdsvej med vokseværk

Lundtoftegårdsvej har vokseværk i disse måneder. Hvis du har passeret Hovedstadens Letbanes arbejdsområde ved Cirkle K-tanken ved hjørnet af Klampenborgvej og Lundtoftegårdsvej, så kan du se, hvor meget Lundtoftegårdsvej bliver udvidet ud mod motorvejen. Den nye cykelsti bag om arbejdsområdet er allerede i brug, og hen over de kommende måneder fortsætter arbejdet med at anlægge den nye vej. Når letbanen åbner, vil den køre i den vestlige side, og det er derfor entreprenøren udvider vejen mod øst i øjeblikket. 

Området bliver en vigtig del af strækningen, som dagligt benyttes af mange ansatte, studerende og gæster til og fra DTU, som med letbanen vil få en hurtig og let forbindelse til centrum af Lyngby og omstigningsmulighederne på Lyngby Station. 

Letbane-byggeriet i Lyngby sommer 2022: Viadukten
Letbane-byggeriet i Lyngby sommer 2022: Viadukten

Aktiviteter i det meste af Lyngby

Arbejdet er i gang mange steder i Lyngby. Ved De Engelske Rækkehuse skifter arbejdet side i starten af maj, og ved viadukten begynder letbanens linjeføring at tage form, efterhånden som byggeriet af letbanetunnelen skrider frem. På Jernbanepladsen er vejombygningsarbejdet også i gang – i første omgang på rådhussiden inden det senere flytter til stationssiden. 

Samtidig begynder linjeføringen og stationerne at tage form på blandt andet Klampenborgvej ud mod Fortunbyen og i det grønne areal mellem Lundtoftegårdsvej og Helsingørmotorvejen. Her bygges blandt andet stationen Rævehøjvej ved det nuværende busstoppested samt endestationen, Lundtofte. 

Læs online-versionen af Hovedstadens Letbanes kvartals-orientering HER.