Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Udskiftning af træer på Klampenborgvej mellem Firskovvej og Lundtoftegårdsvej

I forbindelse med anlæg af letbanen vil ca. 17 træer på Klampenborgvej blive fjernet i begyndelsen af uge 8. Træerne vil senere i år alle blive erstattet af nye træer samme sted som de eksisterende træer står.

For den videre fremdrift af Letbaneprojektet på Klampenborgvej mellem Firskovvej og Lundtoftegårdsvej er det nødvendigt at fælde en række træer, der i dag er placeret i midterhellen mellem letbane og kørebane samt mellem letbane og cykelsti. Der er tale om ca. 17 træer på strækningen.

Træerne vil alle blive genplantet (erstattet af nye træer) samme sted som de eksisterende træer står, og Lyngby-Taarbæk Kommune undersøger i samarbejde med og entreprenør Per Aarsleff A/S hvilken træsort, der egner sig bedst til at blive plantet netop dér. Træerne bliver plantet i efteråret for at sikre bedst mulige vækstbetingelser. Konkret er genplantning planlagt til november 2023.

Beskadiget rodnet

Lyngby-Taarbæk Kommune har i 2022 været i dialog med Hovedstadens Letbane omkring de pågældende træer, da det var blevet konstateret, at rodnettet var beskadiget i forbindelse med udgravningen til letbanen. Kommunen vurderer, at der grundet træernes beskadigede rodnet er risiko for, at træerne kan vælte - og dermed risiko for ulykker.

Ovenstående billede viser, at der i forbindelse med letbanens arbejde er udgravet så tæt på de eksisterende træer, at rodnettet er frit og har taget skade.