Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Ud i naturen, ind i videnskaben eller kort gåtur til store boligområder

Let gennem Lyngby: Vi zoomer hver måned ind på en bydel, en trafikantgruppe eller noget helt tredje for at fortælle om, hvordan fremtiden kommer til at se ud med letbanen. I denne måned fokuserer vi på Rævehøjvej station.

Kommende Rævehøjvej st.
Kommende Rævehøjvej station

Nem adgang til DTU

I denne måned besøger vi den kommende Rævehøjvej Station, som både befinder sig tæt på Danmarks Tekniske Universitet og en lang række forskellige boligområder bestående af både villaer, kollegier, lejlighedsbebyggelser og rækkehuse. Stationen kommer til at give beboere og studerende mulighed for at komme nemt ind til Lyngby Centrum eller videre på strækningen mod Gladsaxe, Herlev og endestationen i Ishøj.

Tættest på Rævehøjvej station ligger den såkaldte 1. kvadrant på DTU. Her er det især bygningsingeniører, som har undervisning. Både de og andre, som befinder sig tæt på, kan med fordel tage letbanen stort set lige til undervisningslokalet.

I alt har cirka 17.600 studerende, ansatte og forskere deres daglige gang på DTU. 

Oversigt over området ved Rævehøjvej st.
Oversigt over området ved Rævehøjvej station

Kort afstand fra den sydlige del af Eremitageparken

Langs Rævehøjvej findes nogle af Lyngbys mest eftertragtede boligområder. Heriblandt de store boligområder med især mange kædehuse og lejligheder i Eremitageparken og Rævehøjparken. Med den nye letbanestation på Rævehøjvej vil beboere i Rævehøjparken få meget kort afstand til letbanen i form af en gåtur på cirka 5-10 minutter. På samme måde vil den sydlige del af Eremitageparken få en gåafstand på 10-12 min. til Rævehøjvej station.

Den øvrige del af Eremitageparken vil have kortere gåafstand til Lundtofte station. Der bor i alt cirka 300 beboere i Rævehøjparken samt cika 700 beboere i Eremitageparken. 

Eremitageslottet i Dyrehaven
Eremitageslottet i Dyrehaven

Tag et smut i Dyrehaven

Med Rævehøjvej station bliver det nemt at besøge Dyrehaven, hvor man både kan cykle eller gå en tur i det smukke landskab. Cyklen kan nemt medbringes i letbanen, og så tager det kun cirka 5 minutter at cykle fra Rævehøjvej station til den røde port og indgangen til Dyrehaven. 

Herunder ses et oversigtskort, som viser afstande fra Rævehøjvej st. 

Oversigtskort over gåafstande til Rævehøjvej st
Oversigtskort over gåafstande til Rævehøjvej st

500 meter til naturvidenskabeligt videnscenter

Cirka 7 minutters gåtur fra Rævehøjvej station ligger det naturvidenskabelige center LIFE Campus, der ejes af LIFE Fonden.

LIFE Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med almennyttigt sigte. Fonden har to formål; at højne den naturvidenskabelige dannelse, uddannelse og forskning og at styrke motivation og interesse for naturvidenskab hos børn og unge. LIFE Fonden driver det landsdækkende og almennyttige undervisningsinitiativ LIFE. 

Kernen i LIFE er deres naturfaglige undervisningsforløb, et såkaldt LIFE Forløb hvor elever arbejder undersøgelsesbaseret med virkelighedsnære problemstillinger, der understøtter FN’s verdensmål. Alle LIFE Forløb er udviklet hos LIFE i tæt samspil med skoler, virksomheder og forskningsinstitutioner.

Mandag - fredag kommer der hver dag skoleelever fra hele landet på besøg, og i weekender og ferier kan andre booke LIFE Fondens sheltere på området.