Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Nu bliver der lagt skinner på Buddingevej mellem Chr. X’s Alle og Engelsborgvej

Hovedstadens Letbane og entreprenør, Siemens Aarsleff, påbegynder om få dage at lægge skinner på en strækning på Buddingevej, hvormed letbane-arbejdet dér overgår til selve letbane-anlægsarbejde.

Byggeriet af Hovedstadens Letbane nærmer sig en milepæl. På Buddingevej på strækningen mellem Chr. X’s Allé og Engelsborgvej er vi nu nået så langt, at en del af vejen er ombygget, sporkasserne er lagt, og vi har skabt plads til at lægge letbanens skinner.

I slutningen af marts 2023 planlægger Hovedstadens Letbane og entreprenør Siemens Aarsleff at påbegynde arbejdet med at lægge skinner i de sporkasser/betonelementer, som allerede er placeret på Buddingevej. Vi forventer, at dette arbejde fortsætter frem til juni 2023. Selve arbejdet består i udlægning af letbanesporet, herunder svejsning af skinner.

 

Arbejdstelt beskytter arbejdsområdet mod nedbør

Den støjende del af arbejdet kommer til at være i begyndelsen af perioden, hvor betonen bliver slebet. Der kan desuden forekomme støj, når skinnerne skal svejses sammen. I forbindelse med arbejdet vil der blive opsat et stort arbejdstelt, der beskytter beton og skinner mod evt. nedbør, mens arbejdet står på.

Denne fase er opstart af letbanens såkaldte transportsystem (TS). Det samlede arbejde med at færdiggøre letbaneanlægget på Buddingevej varer forventeligt frem til sommeren 2024. Vi informerer dig løbende, når nye aktiviteter går i gang.

 

Hvad betyder det for dig, der bor og færdes i området?

Arbejdet med at lægge spor vil løbende flytte rundt på strækningen på Buddingevej og de i perioder, hvor arbejdet er tæt på dig, kan det medføre støj og støv.

Arbejdet bliver som udgangspunkt udført i tidsrummet kl. 7-18 på hverdage. Lørdagsarbejde kan muligvis forekomme, hvilket vi løbende orienterer om.

Under arbejdet vil de nuværende trafikomlægninger i området fortsætte. I perioder i tidsrummet kl. 9-15 på hverdage kan du derudover opleve, at køresporet på Buddingevej er blokeret for færdsel, da levering af materialer skal ske fra lastbiler, der holder på det nuværende offentlige vejområde. Vi forsøger at effektivisere af- og pålæsning af materialer mest muligt, men det kan ikke undgås, at materialeleverancerne vil blokere vejen for trafik i kortere perioder.

 

Følg skiltningen på Buddingevej

Derudover vil der i perioder være omlægning af gangbroerne, der går hen over letbanesporet, så vi har plads til at udføre arbejdet. Vi opsætter skiltning, så du kan se, hvilken vej du skal bruge, og det er vigtigt, at du følger skiltningen i området.

Mens arbejdet står på, kan du forvente arbejdskøretøjer i området samt støj fra almindelige entreprenørmaskiner. Hovedstadens Letbane beklager de gener, som arbejdet giver og takker på forhånd for din tålmodighed med byggeriet.