Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Naboernes forventninger: Beboerne i Lundtofteparken og letbanen

De glæder sig til nyt transportmiddel "til døren" og krydser fingre for, at den korte afstand til Lundtofte station ikke får pendlerne til at benytte bebyggelsens parkeringspladser. Læs hvad beboerne i Lundtofteparken siger til letbanen.

Vi sætter hver måned fokus på forventningerne til letbanen fra byens spillere. I juni/juli har vi spurgt nogle af beboerne i Lundtofteparken om deres forventninger til letbanen. Beboerne krydser fingrer for, at Lundtofteparkens p-pladser ikke vil blive brugt af pendlere, men generelt ser beboerne frem til det nye transportmiddel. Flere nævner, at de glæder sig til at få togforbindelse "til døren".

Der er i alt knap 700 boliger i Lundtofteparken, og den kommende Lundtofte station ligger få hundrede meter fra bebyggelsen.

Nadia har boet i Lundtofteparken i 14 år:

"Jeg er ikke modstander af letbanen! Mine forventninger er, at det bliver rart med en transportmulighed mere. Med letbanen bliver det nemt at komme fra a til b. Og så er det meget rarere at køre med tog end bus. Det er som om, der er mere og bedre luft i et tog. Jeg arbejder en meget kort gåtur fra min bopæl, så jeg kommer mest til at bruge letbanen i fritiden. Men det kommer jeg helt sikkert også til. Når min mand er på arbejde, har han bilen med - og så tager børnene og jeg offentlig transport rundt. Og det er i øvrigt rigtig hyggeligt at tage tog rundt. Udover fordelen ved et nyt, nemt transportmiddel glæder jeg mig rigtig meget til området nede på Klampenborgvej mellem Magasin og Lyngby Storcenter. Det er rigtig flot lavet."

Heidi har boet i Lundtofteparken i 30 år:

"Jeg glæder mig til letbanen. Jeg tænker, at letbanen er mere bæredygtig både end biler og busser. Og så er det nemt og hurtigt for dem, der skal på arbejde. Vi mangler jo desværre fortsat indkøbsmuligheder herude, efter at Aldi lukkede og der endnu ikke er åbnet nyt supermarked. Derfor bliver letbanen også til stor gavn for især ældre, når de skal ud at handle i f.eks. Fortunbyen. Personligt kan jeg rigtig godt lide at gå rundt, og jeg går altid ned til Lyngby. Men på et tidspunkt kommer jeg da nok til at sætte stor pris på at kunne køre på skinne ned til centrum."

Mikkel har tidligere boet i Lundtofteparken i 7-8 år. Da vi møder ham, er han er på vej på besøg hos sin mor, men er nu flyttet hjemmefra:

"Jeg glæder mig til letbanen. Hvis jeg stadig boede her, ville jeg helt klart tage letbanen til Lyngby station eller til min familie i Herlev . Det virker meget nemmere med en letbane end de fyldte busser."

Daniella har boet i Lundtofteparken i to år.

"Jeg har ikke behov for letbanen lige nu. Jeg læser på DTU og går derover til fods på få minutter. Men, det bliver godt, når letbanen er færdig, så vi kan begynde at bruge den og slippe for vejarbejde. Det er rarere at køre med tog end bus - mere behageligt. For os på DTU bliver det desuden et stort plus, at vi kan tage letbanen mellem DTU Campus her i Lyngby og DTU Campus i Ballerup. Derudover vil jeg nok tage letbanen til Lyngby her fra Lundtofteparken."