Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Let gennem Lyngby på cykel

Let gennem Lyngby: Vi zoomer hver måned ind på en bydel, en trafikantgruppe eller noget helt tredje for at fortælle om, hvordan fremtiden kommer til at se ud med letbanen. I denne måned fokuserer vi på, hvordan livet som cyklist kommer til at se ud.

Cykelstrategi 2023-2032
Cykelstrategi 2023-2032

Det skal være attraktivt at cykle

"Det skal være attraktivt og trygt for alle at cykle i Lyngby-Taarbæk Kommune for at styrke en grøn, sund og trængselsreducerende transportform" 

Sådan lyder visionen for den kommende cykelstrategi for Lyngby-Taarbæk Kommune. Cykelstrategien indeholder en række mål for, hvordan cyklisme kan fremmes i kommunen. Blandt andet ønsker Lyngby-Taarbæk Kommune med denne strategi, at opnå en top ti placering indenfor generel cyklist tilfredshed i den Nationale Cyklistundersøgelse indenfor de næste ti år. Helt konkret fokuserer cykelstrategien på at kortlægge cykelstinettet for at synliggøre, hvor der mangler cykelstier i kommunen for at kunne færdes optimalt som cyklist. 

Udgangspunktet for cykelstrategien er, at det skal være attraktivt for alle borgere at cykle i kommunen og særligt i forbindelse med den videre rejse i kollektiv transport. Det skal være let at cykle til letbanestationerne, som i høj grad skal transportere cyklister videre på længere rejser. Cykler er velkomne i letbanen, og der er cykelparkering ved letbanestationerne - derfor skal letbanen tænkes ind i cykelnettet. 

Visualisering Fortunbyen Station. Kilde: Schønherr
Visualisering Fortunbyen Station. Kilde: Schønherr

Masser af cykelparkering ved letbanestationerne

Udover at det bliver nemt for cyklister at komme til og fra letbanestationerne og medbringe cyklen i letbanen, er der samtidig også rig mulighed for at parkere sin cykel på letbanestationerne. På visualiseringen af Fortunbyen station herover ses et eksempel på, hvordan cykelparkeringen kommer til at se ud langs letbanen ved denne station. På Fortunbyen station vil der blive plads til 50 cykelparkeringspladser samt to cykelparkeringspladser til ladcykler. 

 

Tag cyklen med i letbanen og fortsæt rejsen på to hjul

Det er oplagt at medbringe cyklen i letbanen til enten letbanens endestation Lundtofte Station eller Rævehøjvej station, idet der fra disse to stationer er blot cirka en kilometer til Dyrehaven. Her er der rig mulighed for at tage på tur i det grønne og nyde de smukke omgivelser og/ eller besøge Dyrehavsbakken, se udendørs teater i Ulvedalene eller fortsætte til stranden ved Bellevue. 

Lyngby Station byder på mere end 800 cykelparkeringer i videoovervåget cykelkælder. Det er derfor nemt enten at medbringe sin cykel i letbanen og stå af på Lyngby Station, cykle dertil eller skifte på Lyngby Station til f.eks. s-tog eller bus og parkere sin cykel på stationen. 

Strategisk cykelstinet i Lyngby
Strategisk cykelstinet i Lyngby

Lyngby-Taarbæk Kommune er en bykommune, hvor der er et veludbygget cykelstinet. Der er kort afstand til kollektive knudepunkter, især de fremtidige letbanestationer, hvor det bliver nemt for rejsende at cykle til og fra for at tage letbanen videre. På kortet ovenfor, kan man se det fremtidige cykelnet og se, hvordan cykelstierne er placeret i forbindelse med letbanestationerne. Det fremgår tydeligt, at de mørkegrønne streger/ cykelstierne er placeret, så det er nemt at bruge cyklen til at komme til og fra letbanestationerne.