Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Let gennem Lyngby: Med letbane og busser gennem byen

Let gennem Lyngby: Vi zoomer hver måned ind på en bydel, en trafikantgruppe eller noget helt tredje for at fortælle om, hvordan fremtiden kommer til at se ud med letbanen. I denne måned ser vi nærmere på, hvordan fremtidens busnet ser ud. 

Bæredygtig kollektiv transport

Fremtidens busnet i Lyngby-Taarbæk Kommune ligger nu fast. Det er en milesten, og der er nu skabt overblik over, hvordan busser, letbane, cykelnet og parkering tilsammen skaber muligheder for at komme let og bæredygtigt rundt i Lyngby i fremtiden.

Når letbanen begynder at køre, skal den være med til at løfte den kollektive transport omkring Lyngby samt styrke udviklingen i form af nemmere adgang til arbejdspladser og uddannelse i hovedstadsregionen. Mobiliteten i og omkring Lyngby er på nuværende tidspunkt udfordret af stigende biltrafik og øget trængsel. 

Letbanen vil forventeligt være med til at afhjælpe den øgede trængsel med en mere miljøvenlig kollektiv transport. Med anlæggelsen af Hovedstadens Letbane er der derfor behov for at kigge på, hvordan kollektiv transport samlet set kan være i samspil. Dette for at sikre at kommunen får det bedst fungerende net med hensyn til kollektiv transport.

Kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune vedtog et nyt busnet 4. april 2024.  

Fra diesel til el

Udover at busserne skal være med til skabe en mere sammenhængende bæredygtig kollektiv transport skal busserne også overgå til el. I dag kører otte ud af 13 kommunale buslinjer på el. Det forventes, at alle 13 er overgået til el efter 2027. På den måde sikres bæredygtig offentlig bustransport i Lyngby-Taarbæk Kommune også fremadrettet. 

Følg med i udviklingen mod mere bæredygtig transport i Lyngby-Taarbæk Kommune her på letbane.ltk.dk, hvor vi løbende skriver om både letbanearbejdet og arbejdet med fremtidens kollektive transport i øvrigt.