Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Let gennem Lyngby: Kom tæt på Akademivej Station

Vi gør klar til letbanen og zoomer hver måned ind på en bydel, en trafikantgruppe eller noget helt tredje for at skitsere, hvordan fremtiden kommer til at se ud med letbanen i netop det område. I denne måned sætter vi fokus på Akademivej Station.

Fra Akademivej Station er der kort gåtur til flere boligområder, forskellige uddannelsessteder, mange arbejdspladser og sports-/fritidsfaciliteter for alle - uanset om man er til babysvømning eller superligafodbold.

Tag letbanen til Superligakampe og Det nye Lyngby Stadion 

Den nye letbanestation på Akademivej kommer til at give en nem transportvej til fodboldsfans og andre besøgende på Lyngby Stadion og Lyngby Idrætsby med svømmehal, tennisbaner mm. Fra Akademivej station er der cirka 12 minutters gang til Lyngby Stadion. Derfor bliver det nemt også for borgere fra andre byer at komme til og fra Lyngbys såvel nuværende som kommende idrætsby.

Lyngby Stadion huser byens lokale fodboldhold Lyngby Boldklub, som også er ejere af Lyngby Stadion. Det knap 75 år gamle stadion vil blive renoveret i nærmeste fremtid, og der er udsigt til et større og mere moderne stadion samt studieboliger, seniorboliger, caféer mm.

DTU-stop

Udover Lyngby Stadion, ligger Akademivej Station også tæt på DTU, særligt det ikoniske forskningssted DTU Skylab, hvor det er muligt at se, hvilke igangværende forskningsprojekter der er. Her kører letbanen lige til døren på DTU. 

På skinner til gymnasiet

Akademivej Station vil også skabe en nem transportmulighed for gymnasieeleverne på to af Nordsjællands populære gymnasier, idet der er cirka et kvarters gåtur fra stationen gennem tunnellen og over til henholdsvis det tekniske gymnasium, H. C. Ørsted Gymnasiet og Lyngby Handelsgymnasium U/Nord. 

Boligområde ved Carlshøjvej
Boligområde ved Carlshøjvej

Brug letbanen til og fra hoveddøren

Sidst men ikke mindst ligger den nye Akademivej Station ligger centralt i forhold til flere store boligområder. Her vil særligt boliområderne ved Carlshøjvej, Lyngvej og Poppelhegnet få kort afstand til den nye letbanestation. Fra det samlede boligområde er der 5 - 15 minutters gang til stationen afhængigt af, hvor ens bolig er placeret.

Også flere kollegier ligger tæt på Akademivej Station og vil få stor gavn af letbanestationen. Beboerne på William Demant-kollegiet vil have 5 minutters gang til stationen.

Få et overblik

Herunder ses et oversigtskort over gåafstand fra Akademivej Station. Særligt H. C. Ørsted Gymnasium får gavn af den nye tunnel som giver passage under Lundtoftegårdsvej.