Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Hvad er forventningerne til letbanen på Lyngbys uddannelsesinstitutioner?

"Letbanen gør det nemmere for studerende og personale at komme til og fra uddannelse/arbejde. Og så får den forhåbentlig færre til at køre i bil." Læs forventningerne til letbanen fra repræsentanter fra Lyngbys uddannelsesinstitutioner.

Repræsentanter fra fire forskellige uddannelsesinstitutioner i Lyngby: Michael Huss Svejstrup fra Cphbusiness, Sune Bek fra H.C. Ørsted gymnasiet (TEC/HTX), Anne Engers fra U/Nord (Lyngby Handelsgymnasium/HHX) og Benjamin Salvad fra Lyngby Private Skole.
Repræsentanter fra fire forskellige uddannelsesinstitutioner i Lyngby: Michael Huss Svejstrup fra Cphbusiness, Sune Bek fra H.C. Ørsted gymnasiet (TEC/HTX), Anne Engers fra U/Nord (Lyngby Handelsgymnasium/HHX) og Benjamin Salvad fra Lyngby Private Skole.

Vi har i april talt med fire repræsentanter fra nogle af Lyngbys skoler og uddannelsesinstitutioner om deres forventninger til letbanen. De fire fra nogle af Lyngbys markante uddannelsessteder er samtidig repræsentanter for de kommende generationer, og de tager hver dag imod rigtig mange børn, unge og voksne, der transporterer sig til og fra deres lokation her i Lyngby for at uddanne sig. 

Vi synes, det er særledes vedkommende at høre, hvad de mener om letbanen. Bedøm selv: Her i artiklen kan du læse hvad de synes om den nye, grønne spiller i trafikken -og om letbanen generelt.

Sune Bek, rektor H.C. Ørsted Gymnasiet Lyngby:

Hvad er jeres forventninger til letbanen?

"På HCØ Lyngby glæder vi os rigtig meget til, at letbanen kommer. HCØ Lyngby er en delmængde af erhvervsskolen TEC, som har afdelinger rundt omkring i Storkøbenhavnsområdet. I Gladsaxe er TEC ved at bygge en ny afdeling. Udbuddet dér vil vi kunne bruge hos os i forbindelse med valg af fag i det specialfag, der hedder teknikfag.

Vi har i forvejen et ret stor udvalg af valgfag, men med letbanen vil vi kunne udvide det yderligere – ganske simpelt fordi letbanen kommer til at køre lige forbi os og lige forbi den nye afdeling i Gladsaxe. Så vi er SÅ glade for de ekstra muligheder, der nu kommer når letbanen bliver færdig."

 

Hvad betyder det for HCØ Lyngby med nem adgangsvej med offentlig transport?

"Derudover er der jo ingen tvivl om, at hele dette infrastukturprojekt vil gøre det meget nemmere for både vores elever og ansatte at komme i skole, og det kan vel slet ikke undgås, at dette tiltag vil gøre, at en hel del mennesker automatisk vil vælge dette offentlige transporttilbud i stedet for bilen. Så jeg tænker, at det også klimamæssigt vil være en stor fordel. Personligt er jeg ikke et splitsekund i tvivl om at mange af både vores elever og lærere kommer til at bruge letbanen til daglig."

 

Hvad betyder letbanen for valg af gymnasium her i Lyngby?

"Hver gang man kigger på dét med afstand og ungdomsuddannelser, så viser det sig, at jo kortere tid, der skal bruges på transport mellem hjem og skole - des større er chancen for at de unge får en god uddannelse. Da vi jo ligger lige ved siden af letbanen, så tænker jeg at det alt andet lige vil medføre en positiv udvikling i søgetallet i Lyngby som helhed. Det kan både vi og vores gymnasiekolleger, som jo også ligger i nærheden, jo kun være interesserede i og glade for."

Michael Huss Svejstrup, områdechef Cphbusiness Lyngby:

Hvad betyder det for Cphbusiness Lyngby med nem adgangsvej med offentlig transport?

"De fleste af vores studerende ankommer på cykel eller med offentlig transport, og derfor glæder vi os til, at letbanen bliver en realitet. Især fordi vi optager studerende, der ikke blot er bosiddende i nærområdet men i  høj grad også i København og på Vestegnen. Vi tror og håber på, at letbanens dækning og knudepunkter vil gøre vejen til Cphbusiness Lyngby nemmere for en række studerende.  Og - da vi også har fokus på bæredygtighed, er initiativer som letbane både interessant og relevant."

"Cphbusiness er et erhvervsakademi med studerende fra rigtig mange områder. Og da huslejepriserne både i København og her i Lyngby sjældent egner sig til de studerendes økonomi, bliver det et stort plus for os med let adgang også fra forstæderne vest for Lyngby."

 

Hvad betyder letbanen for valg af uddannelsessted her i Lyngby?

"Det er svært at svare på, da vi ikke har undersøgt, hvorvidt studievalget er afhængigt af en letbane eller anden, nem offentlig transport."
 

Anna Engers, rektor på Lyngby Handelsskole, Handelsgymnasium og Gymnasium, U/NORD:

Hvad er jeres forventninger til letbanen?

"Vi håber, at letbanen kan gøre det lettere for nogle af vores elever at komme til og fra skole, og at transporttiden bliver mere bekvem, pålidelig og uden det pres, der ind i mellem kan være på busserne, når alle skal afsted til skole og arbejde om morgenen. "

 

Hvad betyder det for U/NORD Lyngby med nem adgangsvej med offentlig transport?

"Det er enormt vigtigt for en uddannelsesinstitution som vores med elever på både handelsskole, handelsgymnasium, gymnasium og i 10.klasse, at de har let ved at nå frem til undervisningen - til tiden.

Og selvfølgelig også, at de har mulighed for at komme herud – og hjem igen, når de har holdt fest. Derfor er vi altid glade for det, når der kommer flere og bedre muligheder for at tage offentlig transport til U/NORD. "

 

Hvad betyder letbanen for valg af gymnasium / uddannelsessted her i Lyngby?

"Eleverne tager gerne lidt længere for at komme til at gå på HHX eller handelsskolen – og de er selvfølgelig afhængige af gode tilgange med offentlig transport. For nogen vil letbanen forhåbentlig gøre rejsen lettere eller hurtigere, og det kan måske betyde, at flere nye elever ser U/NORD som en mulighed, når de skal vælge deres ungdomsuddannelse. Men når det så er sagt, er der allerede i dag let adgang til skolen fra Lyngby Station."

Benjamin Salvad, skoleleder Lyngby Private Skole:

Hvad er jeres forventninger til letbanen?

"Vores forventninger er, at ikke særlig mange af vores elever kommer til at tage letbanen. Langt de fleste elever cykler eller går i skole. Det vil jeg tro de bliver ved med. Det er muligt, vi kan opleve at have nemmere ved at rekruttere medarbejdere fra nogle områder, hvis letbanen kan nedbringe rejsetid og bøvl for dem. Men jeg forventer ikke at se en større tiltrækning af elever pga. letbanen."