Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Etablering af transformerstation ved Lundtofte station

I uge 2 opstartes etablering af transformerstation tæt ved Lundtofte letbanestation. Arbejdet indebærer udgravning til fundament og efterfølgende installering af selve transformerstationen. Arbejdet forventes at vare ca. seks uger fra 8. januar.

I Lyngby-Taarbæk Kommune skal der i alt placeres tre transformerstationer til forsyning af strøm til letbanen. De etableres her:

  • Ved Lundtofte station
  • På Akademivej
  • Ved Ermelundsstien

Hovedstadens Letbane ved entreprenør Siemens/Aarsleff Rail står for arbejdet med etablering af transformerstationerne og begynder med transformerstationen ved Lundtofte station.

 

Ikke behov for trafikomlægning

Ved Lundtofte station bliver arbejdet primært udført fra det eksisterende arbejdsareal mellem Lundtoftegårdsvej og letbanestationen ved Lundtofte station. Der er derfor ikke behov for omlægning af trafik.

Cykelstien langs med Lundtoftegårdsvej bliver i den indledende fase indsnævret med ca. en halv meter.

Når der skal etableres en overkørsel til transformerstationen, vil både kørebane og cykelsti blive påvirket. Dog i et lille omfang, hvilket betyder, at der ikke kræves omkørsel.

Konkret består arbejdet med transformerstationen af følgende opgaver:

  • Udgravning og installering af fundament
  • Etablering af bygning samt installering af transformeren indvendigt
  • Tilslutning af ledninger og test af anlægget
  • Etablering af overkørsel

 

Støjende arbejde i begyndelsen af arbejdsperioden

Den støjende del af arbejdet forventes at være, når der skal udgraves til fundament samt installering af selve bygningen til transformerstationen. Her forventes det, at der anvendes kran og lastbiler.

Billedet her på siden viser det omtrentlige arbejdsområde, der kommer til at være gældende fra uge 2.