Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Efter knap 4 år: Buddingevej genåbner for bilkørsel langs de engelske rækkehuse

Siden september 2020 har Buddingevej været spærret for bilkørsel langs de engelske rækkehuse. Torsdag 11. juli bliver afspærringerne fjernet, og biler kan igen køre ad Buddingevej ml. viadukten og Gladsaxe. OPDATERET: Regnen udsætter arbejdet et par dage.

Buddingevej maj 2024.
Buddingevej maj 2024.

Hovedstadens Letbane, Vestforbrænding og TDC er nu alle færdige med deres grave- og anlægsarbejde på Buddingevej mellem nr. 18 og 46 + nr. 17 og 35 samt i krydsene ved Engelsborgvej/Buddingevej og Chr. X’s Allé/Buddingevej. Derfor kan Buddingevej nu genåbne for bilkørsel mellem Viadukten og Gladsaxe Kommune. 

 

Vejret bestemmer, hvornår Buddingevej genåbner for biler

Da de sidste opgaver der mangler for at kunne genåbne Buddingevej, er optegning af fodgængerovergange mm, kan disse ikke udføres i regnvejr. Buddingevej åbner for bilkørsel så snart, vejret tillader det.

Under fotogalleriet følger beskrivelse af de to faser, genåbning af Buddingevej er bygget op omkring: Der udestår fortsat lidt arbejde med optegning af fodgængerovergange mm i krydset ved Engelsborgvej/Buddingevej. Arbejdet udføres inden for normal arbejdstid.

 

Fotos fra fire års arbejde på Buddingevej

Klik i fotogalleriet herunder og se eller gense Buddingevej på forskellige tidspunkter gennem de seneste år.

 • Fase 1: Torsdag 11. juli formiddag - eller så snart det ikke længere regner
  • Torsdag morgen 11. juli igangsættes signalanlægget ved Engelsborgvej/Buddingevej - eller så snart vejret tillader dette
  • Der vil i første omgang fortsat være den nuværende afspærring i krydset
  • Der opmærkes på den østlige side af krydset
  • Afspærringen fjernes/erstattes med let afspærring, der kan rykkes rundt til fase 2
  • Afspærringsmateriel fjernes i krydset ved Chr. X’s Allé/Buddingevej
  • Signalanlægget krydset ved Chr. X’s Allé/Buddingevej sættes på trafikstyret program og ikke tidsstyret som det er pt.  

  De allersidste optegningsopgaver i Engelsborgvej/Buddingevej krydset (markeret med rødt på kortet) færdiggøres medio juli 2024.
  De allersidste optegningsopgaver i Engelsborgvej/Buddingevej krydset (markeret med rødt på kortet) færdiggøres medio juli 2024.
 • Fase 2: Torsdag 11. juli eftermiddag - eller så snart det ikke længere regner
  • Buddingevej åbnes for trafik via Viadukten
  • Der rykkes rundt på afspærringen således der kan laves afmærkning i den vestlige del af krydset ved Engelsborgvej
  • Der skal udføres en midlertidig asfaltrampe, hvor cykelstien på tværs af Buddingevej til cykelstien på Engelsborgvej i vestlig retning tilsluttes. Dette skal udbedres med en sænket kantsten på sigt
  • Når afmærkning er udført, åbnes krydset helt

  De allersidste optegningsopgaver i vestlig side af Engelsborgvej/Buddingevej krydset (markeret med rødt på kortet) færdiggøres medio juli 2024.
  De allersidste optegningsopgaver i vestlig side af Engelsborgvej/Buddingevej krydset (markeret med rødt på kortet) færdiggøres medio juli 2024.

Normalt informerer Lyngby-Taarbæk Kommune primært i forbindelse med opstart af arbejde og ved etablering af afspærring. Arbejdet på Buddingevej og afspærringen af denne centrale strækning er imidlertid så markant og har stået på så længe, at informationen fortjener at blive omtalt også nu, hvor afspærringen ophæves og biltrafikken genindføres. Derfor denne artikel samt naboinformation via e-boks.

 

Dato for genåbning netop vedtaget

Den endelige dato for genåbning af Buddingevej blev vedtaget tirsdag 9. juli. Det har derfor ikke været muligt at informere naboer og andre tidligere.

 

Letbanen forventes fortsat at køre med passagerer i 2025

Der udestår fortsat opsætning af master, etablering af kørestrøm og testkørsel, før letbanen kommer i drift. Letbanen forventes at være i drift og køre med passagerer i løbet af 2025.