Det bliver gratis at tage cyklen med i letbanen
Der er plads til op til enten otte cykler eller fire barnevogne eller fire kørestole i hvert letbanetog - to cykler eller en kørestol/barnevogn i hver af letbanetogets fire vogne.
Der er plads til op til enten otte cykler eller fire barnevogne eller fire kørestole i hvert letbanetog - to cykler eller en kørestol/barnevogn i hver af letbanetogets fire vogne.
Bestyrelsen i Hovedstadens Letbane har besluttet, at man som letbanepassager kan tage sin cykel gratis med på rejsen.
”Vi ved, hvor vigtigt det er for de kommende passagerer, at de har mulighed for at kombinere deres rejse i den kollektive trafik med cyklen. Derfor vil vi gerne gøre det så nemt og attraktivt som muligt at have cyklen med i toget,” fortæller Trine Græse, næstformand i Hovedstadens Letbanes bestyrelse og borgmester i Gladsaxe Kommune, og fortsætter:
”Samtidigt kan vi være med til at påvirke bæredygtige transportvaner i en positiv retning. Vores ambition er, at det skal være nemt for den enkelte at vælge kombinationen af cykel og Letbanen fremfor bilen, så der kommer færre biler på vejene på tværs af hovedstadsområdet.”
Ved at gøre det gratis at tage cyklen med i letbanen øges tilgængelighed og fleksibilitet for passagererne på deres rejser til og fra arbejde, studie og fritidsaktiviteter.
”Gratis cykelmedtagning gør det nemmere for passagererne at kombinere cykling med kollektiv transport. Det kan bl.a. gøre hverdagen nemmere for dem, der bor eller arbejder længere væk fra letbanestationerne eller har en anden destinationer, der er svære at nå til fods fra nærmeste station. Samtidigt understøtter kombinationen af cykel og Letbane også pendling på tværs af hovedstadsområdet uden brug af bil,” siger Hanne Tærsbøl Schmidt, direktør i Hovedstadens Letbane.
Derudover er det forventningen, at ca. 80 pct. af rejserne med Letbanen vil foregå i kombination med andre typer kollektiv transport som f.eks. bus eller S-tog. Ved at tilbyde gratis cykelmedtagning får Letbanens passagerer samme muligheder som i busser og S-tog, hvilket vil lette rejsen på tværs.
”Letbanen bliver en del af et sammenhængende netværk af kollektiv transport i hovedstadsområdet. Derfor vil vi gerne tilbyde vores kommende passagerer en smidig rejseoplevelse, hvor regler og retningslinjer er gennemskuelige – især når man som passager ønsker at kombinere to eller flere transportformer,” fortæller Hanne Tærsbøl Schmidt.