Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Der er tændt for strømmen på letbanen i Glostrup

Der er sat strøm til køreledningerne gennem Glostrup, som inden længe starter testkørsel på strækningen i Glostrup samt en lille del af Rødovre. 

Der er sat strøm til køreledningerne gennem Glostrup, og midt i august begyndte testkørsel på strækningen i Glostrup samt en lille del af Rødovre.

Testkørsel i Glostrup

Inden længe er letbanestrækningen i Glostrup klar til at blive testkørt. Det kommer til at foregå i sensommeren, hvor letbanetogene skal testkøre på strækningen mellem Glostrup og Rødovre. Letbanetogene starter med at køre langsomt og øger efterhånden farten. Testkørslen på den øvrige strækning forventes fortsat først at ske i slutningen af 2024. 

Letbanens køreledninger
Letbanens køreledninger

Strøm i køreledningerne

I forbindelse med opstart af testkørsel er der nu sat strøm til køreledningerne i Glostrup og Rødovre. Det sker naturligvis efter alle forskrifter og gældende sikkerhedsregler. Dog er der stadig nogle sikkerhedsforanstaltninger, som man bør følge, når man færdes ved letbanestrækningen, når først der er strøm i køreledningerne. Blandt andet skal man overholde en sikkerhedsafstand på 1,75 meter til køreledningerne. Letbanens køreledninger hænger i ca. 5,5 meters højde, og derfor er de forholdsvis utilgængelige. Dog er det stadig vigtigt at være opmærksom på at holde 1,75 meters afstand. 

Hold minimum 5 meters afstand, hvis en køreledning bliver revet ned
Hold minimum 5 meters afstand, hvis en køreledning bliver revet ned

I tilfælde af nedfalden køreledning

Alle køreledningerne er monteret sikkert langs letbanestrækningen, men skulle uheldet ske, hvor en køreledning bliver revet over, vil strømmen som udgangspunkt blive afbrudt. Dog kan der stadig være en risiko for, at der er strøm i en nedrevet ledning. Derfor er det vigtigt at holde en sikkerhedsafstand til en nedrevet ledning på minimum 5 meter som gående eller cyklist. Er du i bil, skal du blive siddende i bilen, uanset afstanden, da det er mere sikkert end at stige ud. 

Hovedstadens Letbane informerer løbende om testkørslen på deres hjemmeside og Facebook-side. Det bliver derfor snart muligt at tage en tur til Glostrup og se, hvordan det ser ud når letbanetoget tager sin første tur på strækningen mellem Glostrup og Rødovre og få et indtryk af, hvordan det bliver når letbanen forventes at skulle testkøre på hele strækningen i slutningen af i år.