Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Buddingevej lukket for bilkørsel i sydgående retning på strækning mellem Engelsborgvej og Chr. X’s Allé 9. – 16. september

Grundet gener fra bilkørsel på betonelementerne i den kombinerede kørebane til letbane og biler langs de engelske rækkehuse på Buddingevej bliver der nu lagt fuger på en del af strækningen for at måle, om dette vil afhjælpe generne.

Buddingevej june 2023
Buddingevej june 2023

Mandag 9. september 2024 forventer Lyngby-Taarbæk Kommune, at Hovedstadens Letbane og entreprenør, Per Aarsleff A/S, begynder arbejdet med at fuge et repræsentativt antal samlinger mellem beton-elementerne på strækningen på Buddingevej mellem Engelsborgvej og Chr. X’s Allé. Dette for at imødekomme gener fra kørsel på betonelementerne.

Arbejdet forventes at være udført inden for ca. en uge, men kan blive påvirket af vejrforhold. Arbejdet udføres i hverdagene mellem kl. 07.00 og 18.00 samt lørdage mellem kl. 07.00 og 14.00. Det kan blive nødvendigt at fortsætte arbejde efter 18.00. Skulle det ske, varsles nærmeste naboer via SMS.

 

Fugearbejdets effekt vurderes i to uger

De udførte fuger skal danne grundlag for en vurdering af, om tiltaget har den forventede effekt. Herefter vil det blive afklaret, om det er hensigtsmæssigt at fuge de resterende samlinger på strækningen mellem Engelsborgvej og Chr. X’s Allé.

Når arbejdet er udført, åbnes der igen for bilkørsel på strækningen og efter ca. to uger vil der blive lavet en vurdering af, om fugningen virker efter hensigten. Er udfaldet af den vurdering, at det er hensigtsmæssigt at fuge samlingerne, vil det forventeligt ske i løbet af oktober 2024 på de resterende samlinger.

 

Trafikomlægning

I perioden, arbejdet står på, skal trafikken omlægges. Det betyder, at beboerkørsel vil være tilladt i sydgående retning (retning fra Lyngby C mod Gladsaxe). Der vil også stadig være adgang for cyklister og gående. Lokalt omkring afspærringsområdet bliver cykelsti og fortov samlet mens bilisterne ledes omkring arbejdsområdet via cykelstien.

I nordgående retning vil der ikke være ændringer til trafikken. Selve arbejdet vil foregå på omkring 25 meter af strækningen i det sydgående spor, hvor beboerkørsel ledes op på cykelstien og forbi arbejdsområdet. Cyklister vil på samme strækning blive ledt op på fortovet, der vil fungere som fællessti.

Kørsel i nordgående retning vil være mulig for alle trafikanter. Vi sætter midlertidige afspærring og skiltning op, så det er tydeligt, hvilke veje, der er tilgængelige.