Gå til hovedindhold
Nyhed

Hovedstadens Letbanes arbejde i marts og april 2021

Hovedstadens Letbanes entreprenør, Per Aarsleff A/S, er fortsat godt i gang med letbanebyggeriet i Lyngby, selvom de seneste ugers sne og frost ikke har givet de bedste arbejdsvilkår. Her nedenfor kan du læse lidt mere om, hvad Hovedstadens Letbane arbejder på i området omkring viadukten, Lyngby Station og Lyngby Torv i marts og april 2021.

Indkørslen til den kommende letbanetunnel

I området mellem højhuset på Lehwaldsvej og Buddingevej er Hovedstadens Letbane fortsat i gang med at forstærke området, hvor indkørslen til letbanetunnelen under S-banen og Lyngby Omfartsvej vil ligge. Før jul blev sekantpælearbejdet afsluttet og i starten af februar afsluttedes første del af spunsarbejdet. I de kommende måneder arbejder Hovedstadens Letbane med forberedelser til næste del af spunsarbejdet, som ventes at skulle udføres i slutningen foråret eller starten af sommeren. I marts og april bliver arbejdet udført i hverdagene mellem kl. 7 og 18 og kan periodevis være støjende i forbindelse med arbejdskørsel eller brug af entreprenørmaskiner.

Letbanens linjeføring fra Engelsborgvej til viadukten

Fra krydset med Engelsborgvej kører letbanen i østlige side (højre side) af Buddingevej frem til viadukten. På den strækning er arbejdet med at gøre plads til letbanen nu i gang. Det betyder, at Hovedstadens Letbane i hverdagene mellem kl. 7 og 18 bortgraver jord og bygger en støttemur langs Buddingevej. Arbejdet kan være støjende i forbindelse med arbejdskørsel eller brug af entreprenørmaskiner. Fra midten af april skal udføres en mindre forstærkning ved det nordlige hjørne af Engelsborghus-bygningen. Det informerer vi og Hovedstadens Letbane nærmere om, når arbejdet nærmer sig.

Fodgængertunnelen på Lyngby Station

På stationen er arbejdet med færdiggørelsen af fodgængertunnelen under S-banen fortsat i gang. Her færdiggøres gulvet i tunnelen, der opsættes gelændere, lys osv. samt færdiggøres nedgang til fodgængertunnelen ved Lehwaldsvej. Dette arbejde foregår inden for almindelig arbejdstid på hverdage mellem kl. 7 og 18.

Vejarbejde på Lyngby Torv

Arbejdet med ombygningen af den sydøstlige side af Lyngby Torv fortsætter også hen over foråret. Det betyder blandt andet, at Hovedstadens Letbane opbryder asfalt, ombygger vejen og lægger ny belægning. Arbejdet udføres inden for almindelig arbejdstid på hverdage mellem kl. 7 og 18.

Hvad betyder det for dig, som færdes i området omkring viadukten?

I de kommende måneder vil viadukten fortsat være åben for almindelig biltrafik. Ind- og udkørsel til Vinkelvej vil dog være lukket nogle uger endnu – her har sne og frost drillet færdiggørelsen af arbejdet. Det øvrige arbejde i området forventes ikke i nævneværdig grad at påvirke trafikken på denne del af Buddingevej i marts og april ud over arbejdskørsel til og fra byggepladserne. Følg skiltningen på stedet og se på Hovedstadens Letbanes hjemmeside, hvordan du kan holde dig orienteret om trafikken i området. Se mere på dinletbane.dk/trafik.

Følg byggeriet

Du kan følge byggeriet på dinletbane.dk/lyngby, hvor du kan se, hvilke aktiviteter Hovedstadens Letbane er i gang med i området i øjeblikket. Her får du også overblikket over Hovedstadens Letbanes øvrige arbejder i Lyngby-Taarbæk Kommune. Du kan også se mere om det samlede arbejde i Lyngby-Taarbæk Kommune på kommunens hjemmeside, letbane.ltk.dk.

Per Aarsleff A/S er entreprenør på anlægsarbejdet i Lyngby, og vi, Hovedstadens Letbane og entreprenøren beklager de gener, som arbejdet giver.

Hvis du har spørgsmål til byggeriet, er du velkommen til at kontakte Hovedstadens Letbane på e-mail info@dinletbane.dk eller tlf. 7242 4500. Du er også velkommen til at kontakte Lyngby-Taarbæk Kommune på letbane@ltk.dk eller tlf. 2388 6209.