Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Hovedstadens Letbanes anlægsarbejde går snart i gang på Lundtoftegårdsvej

Forsyningsselskabernes arbejde med at flytte rør og ledninger på Lundtoftegårdsvej mellem krydset med Klampenborgvej og letbanens kommende endestation i Lundtofte nord for DTU er snart nået så langt, at der er plads til, at Hovedstadens Letbanes entreprenør, Per Aarsleff A/S, kan gå i gang med at bygge letbanens linjeføring på Lundtoftegårdsvej og på DTU’s område. Derfor vil vi her orientere dig overordnet om Hovedstadens Letbanes arbejde på denne del af letbane-strækningen i den kommende tid.

Hovedstadens Letbane ombygger strækningen langs letbanens linjeføring

Hen over de kommende par år skal vejen blandt andet ombygges. På den første del af strækningen fra Klampenborgvej til Akademivej skal letbanen køre i den vestlige side, og derfor skal vejen udvides mod øst. På DTU skal letbanen køre via Akademivej, Asmussens Allé og Anker Engelunds Vej, som derfor også skal ombygges – og på den sidste del af strækningen frem mod endestationen i Lundtofte kører letbanen i det grønne areal mellem Lundtoftegårdsvej og motorvejen. Disse områder ombygges hen over de kommende par år.

Arbejde i flere faser

Arbejdet vil forløbe i forskellige faser og forskellige steder i området i de kommende par år. Hovedstadens Letbane informerer i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune løbende om de enkelte arbejder, efterhånden som de går i gang. Det meste af arbejdet ventes at blive udført inden for almindelig arbejdstid i hverdagene, som i Lyngby-Taarbæk Kommune er hverdage kl. 7-18 og lørdage kl. 7-14. Hovedparten af arbejdet vil minde om almindeligt vejarbejde, som man kender det. Selvom entreprenøren gør, hvad de kan for at mindske generne fra byggeriet, kan vi ikke bygge letbanen, uden at det påvirker arbejdets naboer, mens arbejdet står på. Vi, Hovedstadens Letbane og entreprenøren beklager naturligvis de gener, du vil kunne opleve som trafikant eller nabo til arbejdet de forskellige steder i området.

Følg byggeriet – sådan informerer vi om arbejdet

Du kan følge byggeriet på Hovedstadens Letbanes hjemmeside, dinletbane.dk/lyngby. Når arbejdet går i gang, kan du klikke på de enkelte arbejdsområder på kortet og se, hvornår Hovedstadens Letbane forventer hvilke typer af arbejde i området, og hvor arbejdet er i gang i øjeblikket. I samarbejde med Hovedstadens Letbane informerer vi løbende om de enkelte arbejder i området, og bor du tæt på det støjende arbejde, informerer vi med opslag på døren til din opgang eller i postkassen og et brev i din e-Boks. Endelig kan du tilmelde dig Hovedstadens Letbanes Infoservice, og det vil vi anbefale dig at gøre. Så får du automatisk løbende nyt om arbejdet på mail. Tilmeld dig på dinletbane.dk/lyngby.

Du kan også følge byggeriet på Lyngby-Taarbæk Kommunes hjemmeside om letbaneprojektet på letbane.ltk.dk.

Hvis du har spørgsmål til arbejdet, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan kontakte Hovedstadens Letbane på info@dinletbane.dk eller 7242 4500 – eller Lyngby-Taarbæk Kommune på letbane@ltk.dk eller 2388 6209.