Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Vi ombygger Anker Engelunds Vej og gør klar til letbanen

Når letbanen åbner i 2025, vil den køre via Akademivej, Asmussens Alle og Anker Engelunds Vej, inden den fortsætter nordpå mod endestationen i Lundtofte.

Vi går nu i gang med at ombygge Anker Engelunds Vej for at gøre plads til letbanen og den kommende letbanestation på Anker Engelunds Vej.

Nu påbegyndes ombygning af Anker Engelundsvej for at gøre klar til letbanen
Nu påbegyndes ombygning af Anker Engelundsvej for at gøre klar til letbanen

I midten af september 2022 går vores entreprenør, Per Aarsleff A/S, i gang med arbejdet med at ombygge Anker Engelunds Vej på strækningen mellem Asmussens Alle og Lundtoftegårdsvej.

Arbejdet vil være almindeligt vejarbejde, hvor vi blandt andet skal opbryde asfalt, ombygge vejen og lægge ny belægning og gøre klar til letbanens skinner og den kommende station. Samtidig skal vi forstærke nogle af de underjordiske servicetunneler, som DTU bruger mellem bygningerne.

Arbejdet med at ombygge området til letbanen forventes at kunne afsluttes i sommeren 2023.

 

Hvad betyder det for dig, der bor og færdes i området?

Hvis du bor eller færdes ved arbejdsområdet, kan du opleve, at arbejdet periodevis vil støje – særligt når vi skærer i asfalten og fjerner den eksisterende belægning samt når vi komprimerer jord og asfalt med en tromle. Derudover kan du opleve støj fra arbejdskøretøjer, der kører til og fra arbejdsområdet.

Arbejdet bliver udført inden for almindelig arbejdstid, som i Lyngby-Taarbæk Kommune er hverdage mellem kl. 7 og 18 og evt. lørdage mellem kl. 7 og 14.

Mens arbejdet står på, bliver Anker Engelunds Vej lukket for trafik mellem Asmussens Alle og Lundtoftegårdsvej. Som cyklist eller fodgænger vil du fortsat kunne passere arbejdsområdet, men hvis du kommer i bil, skal du følge omkørselsskiltene rundt om arbejdsområdet.

Selvom vi gør, hvad vi kan, for at mindske generne, så kan det ikke undgås, at du i perioder vil være generet af omlægninger af trafikken, længere rejsetid og støj, hvis du bor eller arbejder i nærheden af anlægsarbejdet.

 

Busruterne ved DTU omlægges

Letbane-byggeriet i området omkring Anker Engelundsvej påvirker busruterne i området. Hold øje med rute-omlægninger HER.