Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Letbane-byggeri på Buddingevej: Vejarbejdet udvides til midten af vejen mellem Fort Alle og Nybrovej

Tirsdag 20. september udvides arbejdet på Buddingevej på strækningen mellem Fort Allé og Nybrovej til midten af vejen, hvor letbanen skal køre. 

Vi forventer, at dette arbejde kan afsluttes i efteråret 2023. Derefter går arbejdet med at bygge selve letbanen med skinner, kørestrømsanlæg mv. i gang - det informerer vi naturligvis nærmere om til den tid.

Letbane-byggeri på Buddingevej: Vejarbejdet udvides til midten af vejen mellem Fort Alle og Nybrovej
Letbane-byggeri på Buddingevej: Vejarbejdet udvides til midten af vejen mellem Fort Alle og Nybrovej

Arbejdet på Buddingevej på strækningen mellem Fort Allé og Nybrovej vil være traditionelt vejarbejde i overfladeniveau, hvor vi blandt andet skal lægge de sporkasser, som letbaneskinnerne sidenhen skal monteres i. Det kræver, at vi skærer og bryder asfalt op, hvilket kan give anledning til støj i begyndelsen af perioden. Dog forventer vi ikke at skulle udføre spunsarbejde eller andet lignende tungt arbejde.

Arbejdet på den øvrige strækning – fra Nybrovej til Christian X’s Allé – forventes at blive flyttet på samme måde til foråret 2023. Det informerer vi nærmere om, når ændringen nærmer sig.

 

Hvad betyder arbejdet for dig, der bor eller færdes på strækningen?

Når arbejdet placeres på midten af vejen, bliver strækningen mellem Fort Alle og Nybrovej også ensrettet i sydgående retning (i retning fra Lyngby mod Gladsaxe) – på samme måde som den øvrige strækning på Buddingevej er det i dag.

Hvis du kommer sydfra og skal nordpå, anbefaler vi, at du benytter Gammelmosevej og Sandtoften, som leder ud til Nybrovej. Her kan du følge Nybrovej til Engelsborgvej, som fører ned til krydset ved viadukten.

 

Beboere på Buddingevej

Hvis du bor på Buddingevej på strækningen mellem Fort Alle og Nybrovej, vil du fortsat kunne køre til og fra din ejendom. Ensretningen i sydgående retning betyder dog, at du skal køre til din ejendom nordfra og kun kan køre fra ejendommen i sydgående retning (mod Gladsaxe).

For dig som bor i de lige husnumre på Buddingevej, betyder det, at du skal ankomme nordfra og skal dreje til højre ind på din ejendom – og tilsvarende skal køre til højre på Buddingevej, når du forlader den igen.

Hvis du bor i ulige husnumre på Buddingevej, kan du også kun ankomme nordfra og dreje til venstre ind på din ejendom – og tilsvarende skal køre til venstre på Buddingevej, når du forlader den igen.

 

Fodgængere og cyklister på Buddingevej

Som fodgænger kan du fortsat passere i begge retninger forbi arbejdsområdet, mens du som cyklist henvises til en dobbeltrettet cykelsti, der etableres på den østlige side af Buddingevej.

Arbejdet udføres i hverdagene inden for almindelig arbejdstid, som i Lyngby-Taarbæk Kommune er hverdage mellem kl. 7 og 18 og lørdage mellem kl. 7 og 14. Mens arbejdet står på kan du forvente arbejdskøretøjer i området samt støj fra almindelige entreprenørmaskiner.