Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Letbane-arbejdet i krydset ved Kanalvej og Klampenborgvej skifter side primo oktober

Krydset ved Kanalvej og Klampenborgvej set mod strækningen ml. Kanalvej og Firskovvej. Foto: Lyngby-Taarbæk Kommune.
Krydset ved Kanalvej og Klampenborgvej set mod strækningen ml. Kanalvej og Firskovvej. Foto: Lyngby-Taarbæk Kommune.

I foråret gik entreprenør, Per Aarsleff A/S, i gang med at ombygge krydset ved Klampenborgvej og Kanalvej. Hen over sommeren er den side af krydset, som er tættest på Nærumbanen, blevet ombygget, og nu er turen kommet til den modsatte side af krydset.

 

Hvad kommer der til at ske?

Når arbejdet i krydset skifter side, vil Aarsleff udvide kapaciteten i de rør, som tilhører Lyngby-Taarbæk Forsyning samtidig med, at Aarsleff fortsætter arbejdet med letbanen.

Arbejdet med letbanen vil fortsat være almindeligt vejarbejde, hvor vi blandt andet skal opbryde den nuværende belægning, ombygge krydset og lægge ny belægning samt lægge de sporkasser, som letbaneskinnerne sidenhen skal monteres i – på samme måde som vi tidligere har gjort på Lyngby Torv og i centrum af Lyngby.

 

Arbejde ved rampen til parkeringskælderen

Når arbejdet flytter til den vestlige side af krydset, vil dele af arbejdet foregå tæt på rampen ned til parkeringskælderen under Lyngby Storcenter.

Det betyder, at det kun er muligt at køre ned i parkeringskælderen ved at svinge til venstre og ned til rampen, når du kommer på Kanalvej fra Nørgaardsvej. Hvis du kommer fra den modsatte side af Kanalvej skal du i stedet benytte nedkørslen på Toftebæksvej. Derudover bliver det ikke muligt at køre op fra parkeringskælderen til Klampenborgvej – her skal du i stedet benytte opkørslen fra p-kælderen til Toftebæksvej.

Se Lyngby-Taarbæk Kommunes anbefaling til parkeringsmuligheder i Lyngby Centrum udover parkeringskælderen under Lyngby Storcenter.

 

Strækningen mellem Firskovvej og Kanalvej fortsat spærret

Klampenborgvej forbliver spærret på strækningen mellem Kanalvej og Firskovvej grundet pladsmangel i krydset. Arealet anvendes blandet andet til materialeopbevaring. Strækningen forventer at blive åbnet for trafik i det ene spor fra midten af januar 2023.

Arbejdet i Kanalvejs-krydset udføres i hverdage mellem kl. 7 og 18 og lørdage mellem 7 og 14. Det forventes at blive afsluttet i sommeren 2023.