Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Grønne letbanetog på vej

Samtidig med at der graves og lægges skinner langs stort set hele letbanestrækningen fra Ishøj til Lundtofte og dermed lokalt også strækningen omkring de syv stationer i Lyngby-Taarbæk Kommune, er der fuld gang i arbejdet med at bygge de tog, som snart skal køre på skinnerne.

Lige nu er Siemens Mobility i gang med at bygge 29 tog af modellen Avenio til Hovedstadens Letbane.

 

Togets skelet færdigt

Den metalkasse, som udgør togets skelet blevet færdig, mens de ydre paneler og vinduer er ved at blive monteret på flere af togene.

Længere henne i processen skal togets vognkasse, som rummer letbaneføreren og passagererne sættes på undervognen – eller bogien, som den kaldes i fagsprog.

 

Testkørsel i Tyskland inden nytår

I slutningen af 2022 vil det første af togene være færdigbygget og klar til at blive sendt til Siemens store testcenter i Wildenrath i Tyskland. Her skal det udsættes for omfattende prøvekørsler og tests på den 30 km. lange jernbanestrækning, som findes på centret. Det er en proces, som giver de svar, der er brug for forud for de tests og prøvekørsler, Hovedstadens Letbane selv vil udføre på kontrol- og vedligeholdelsescentret i Glostrup .