Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Visioner for letbanen i Lyngby-Taarbæk Kommune

Er du nysgerrig på at vide hvilke visioner der er for letbanen i Lyngby-Taarbæk Kommune og se hvordan det kommer til at se ud? Så læs og se med her.

""
Visualisering af letbanestationen på Anker Engelunds Vej

I Lyngby-Taarbæk Kommune bliver der syv stationer.

På Lyngby Station, hvor der bliver let omstigning til S-tog og busser.

Derudover har kommunen store planer for at udvikle Lyngby Centrum ved bl.a. at lukke Klampenborgvej for biltrafik og på den måde skabe et unikt byrum med nem adgang til byens handelsliv.

Omkring stationen Lyngby Centrum er det således målet at skabe et mangfoldigt byliv med en blanding af butikker, virksomheder, kulturelle tilbud, cafeer og boliger. Desuden er der opført nyt domicil til Microsoft, og snart følger nye studie- og post. doc.-boliger.

Samtidig er det visionen at skabe en bedre sammenhæng mellem centrum og DTU. Med udgangspunkt i foreningen "Science City Lyngby" arbejder en række private virksomheder, forsknings- og uddannelsesinstitutioner, kommune og boligorganisationer sammen om at gøre Lyngby-Taarbæk til en af Europas førende videns- og universitetsbyer med de bedste vilkår for uddannelse, forskning, erhverv og entreprenørskab.

Læs mere om Science City Lyngby her.

For DTU betyder letbanen, at universitetets campus bliver tættere forbundet med bymidten og også tættere knyttet til resten af Storkøbenhavn. I forbindelse med etableringen arbejder DTU med en plan for udviklingen af hele området.

Læs mere om DTU's planer her

Herunder kan du se nogle visualiseringer af den kommende letbane i Lyngby-Taarbæk Kommune.