Gå til hovedindhold
Du er her:
Naboinformation

Ombygning af krydset mellem Lyngby Hovedgade og Klampenborgvej

Nu begynder ombygningen af krydset Lyngby Hovedgade/Klampenborgvej - med opstart ultimo april.

Nu begynder ombygningen af krydset med Lyngby Hovedgade.
Nu begynder ombygningen af krydset med Lyngby Hovedgade.

 

I 2021 ombyggede Hovedstadens Letbane Lyngby Torv og gjorde klar til letbanen, og i øjeblikket ombygger entreprenøren Klampenborgvej i centrum af Lyngby. Nu begynder ombygningen af krydset med Lyngby Hovedgade.

Hvad kommer der til at ske?

I slutningen af april går Hovedstadens Letbanes entreprenør, Per Aarsleff A/S, i gang med arbejdet med at ombygge krydset mellem Klampenborgvej og Lyngby Hovedgade, hvor letbanen skal krydse Lyngby Hovedgade for at komme fra Lyngby Torv til Klampenborgvej.

Arbejdet vil være almindeligt vejarbejde, hvor den nuværende belægning skal opbrydes, noget af jorden skal udskiftes, krydset skal ombygges og der skal lægges ny belægning samt lægges de sporkasser, som letbaneskinnerne sidenhen skal monteres i – på samme måde som det tidligere er gjort på Lyngby Torv.

Arbejde i flere faser

Arbejdet udføres i to faser. I første omgang sætter entreprenøren en mindre spuns cirka midt i krydset, sådan at det efterfølgende er muligt at arbejde i den ene side af krydset mens trafikken afvikles i den modsatte side. Vejtrafikken på Lyngby Hovedgade ensrettes fra Toftebæksvej mod Nørgaardsvej, men som cyklist og fodgænger kan du fortsat færdes i begge retninger forbi arbejdsområdet.

I første omgang arbejder entreprenøren i den side af krydset, som er tættest på Lyngby Torv, og det forventes at fortsætte frem til sidst på sommeren. Derefter flytter arbejdet til den modsatte side af krydset, hvor Hovedstadens Letbane forventer at kunne afslutte ombygningen af krydset til efteråret.

Hvad betyder det for dig, der bor og færdes i området?

Hvis du bor, arbejder eller færdes ved arbejdsområdet, kan du opleve, at arbejdet periodevis vil støje – særligt når asfalten skæres op og den eksisterende belægning fjernes, samt når jord og asfalt sidenhen komprimeres med en tromle. Derudover kan du opleve støj fra arbejdskøretøjer, der kører til og fra arbejdsområdet.

Arbejdet bliver udført i hverdagene i tidsrummet mellem kl. 7 og 18.

Hold øje med letbanebyggeriet og hvor der graves lige nu HER.