Gå til hovedindhold
Nyhed

Letbanens anlægsarbejde ved Lyngby Torv og Klampenborgvej går snart i gang

Udsendt til nærmeste naboer den 12. november 2020

Kære nabo
Forsyningsselskabernes arbejde med at flytte rør og ledninger ved Lyngby Torv er afsluttet for nu, og dermed er der nu plads til, at Hovedstadens Letbanes entreprenør, Per Aarsleff A/S, kan gå i gang med at bygge letbanens linjeføring omkring Lyngby Torv, Lyngby Hovedgadekrydset samt Klampenborgvej i det centrale Lyngby.

Hovedstadens Letbane ombygger strækningen langs letbanens linjeføring
I de kommende år skal vejen blandt andet udvides og ombygges, så der bliver plads til letbanen. Det betyder også, at krydsene skal bygges om, sådan at letbanen kan passere vejkrydsene og biler og andre trafikanter kan krydse letbanens spor. Samtidig skal området mellem Magasin og Lyngby Storcenter ombygges, så det fremover er forbeholdt letbane, busser, gående og cyklister. I dette område bliver letbanens skinner nedfældet i belægningen, så området kan krydses til fods, og så der også kan køre busser på skinnerne. I det centrale Kgs. Lyngby bliver der derfor mulighed for at skabe plads til mere byliv og bedre forhold for café og butiksliv. Dette er en del af Lyngby Taarbæk Kommunes udviklingsplaner. Du kan læse mere om kommunens udviklingsplaner på kommuneplanens hjemmeside, https://kommuneplan2017.ltk.dk/.

Arbejde i flere faser
Arbejdet vil forløbe i forskellige faser og forskellige steder i området i de kommende par år, og der vil blive en mindre materialeplads på torvet.
Hovedstadens Letbane informerer i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune løbende om de enkelte arbejder efterhånden som de går i gang. Det meste af arbejdet ventes at blive udført inden for den almindelige arbejdstid i hverdagene, og hovedparten af arbejdet vil minde om almindeligt vejarbejde som man kender det. Selvom vi gør hvad vi kan for at mindske generne fra byggeriet, kan letbanen ikke bygges, uden at det påvirker naboerne, mens arbejdet står på. Hovedstadens Letbane og entreprenøren beklager naturligvis de gener, du vil kunne opleve som nabo til arbejdet de forskellige steder i området.

Følg byggeriet – sådan informerer vi om arbejdet
Du kan følge byggeriet på Hovedstadens Letbanes hjemmeside, dinletbane.dk/lyngby. På kortet kan du klikke på de enkelte arbejdsområder og se, hvornår Hovedstadens Letbane forventer hvilke typer af arbejde i området, og hvilket arbejde, der er i gang i øjeblikket. Vi og Hovedstadens Letbane informerer løbende om de enkelte arbejder i området, og bor du tæt på det støjende arbejde, informerer Hovedstadens Letbane dig med opslag på døren til din opgang eller i postkassen. Endelig kan du tilmelde dig Hovedstadens Letbanes Infoservice, og det vil vi anbefale dig at gøre. Så får du automatisk løbende nyt om arbejdet på mail.

Du kan også finde information om arbejdet på Lyngby-Taarbæk Kommunes hjemmeside om letbanen, letbane.ltk.dk.

Hvis du har spørgsmål til arbejdet, er du altid velkommen til at kontakte Hovedstadens Letbane. Det kan du gøre på info@dinletbane.dk eller 7242 4500. Du er også velkommen til at kontakte Lyngby-Taarbæk Kommune på letbane@ltk.dk eller 2388 6209.

Med venlig hilsen
Hovedstadens Letbane og Lyngby-Taarbæk Kommune