Gå til hovedindhold
Nyhed

Letbanens anlægsarbejde på Klampenborgvej går snart i gang

Forsyningsselskabernes arbejde med at flytte rør og ledninger på Klampenborgvej mellem krydset med Kanalvej og krydset med Lundtoftegårdsvej er nu nået så langt, at der er plads til, at Hovedstadens Letbanes entreprenør, Per Aarsleff A/S, kan gå i gang med at bygge letbanens linjeføring på Klampenborgvej. Derfor vil vi her orientere dig overordnet om Hovedstadens Letbanes arbejde på denne del af Klampenborgvej i den kommende tid. 

Hovedstadens Letbane ombygger strækningen langs letbanens linjeføring
Hen over det kommende halvandet år skal vejen blandt andet ombygges. De to vejbaner, som i dag fører trafikken ind mod Lyngby, skal i fremtiden huse letbanen, og de to spor, som i dag fører trafikken ud af Lyngby skal ombygges til at være ét spor i hver retning. Ligeledes vil vejkrydsene skulle bygges om, ligesom broen hvor Nærumbanen krydser Klampenborgvej skal forberedes til letbanens passage under den. Mens det arbejde står på, vil Hovedstadens Letbane have en mindre arbejdsplads ved broen. 

Arbejde i flere faser
Arbejdet vil forløbe i forskellige faser og forskellige steder i området i de kommende halvandet år. Hovedstadens Letbane informerer i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune løbende om de enkelte arbejder efterhånden som de går i gang. Det meste af arbejdet ventes at blive udført inden for almindelig arbejdstid i hverdagene, som i Lyngby-Taarbæk Kommune er hverdage kl. 7-18 og lørdage kl. 7-14. Hovedparten af arbejdet vil minde om almindeligt vejarbejde, som man kender det. Selvom entreprenøren gør hvad de kan for at mindske generne fra byggeriet, kan letbanen ikke bygges, uden at det påvirker byggeriets naboer, mens arbejdet står på. Vi, Hovedstadens Letbane og entreprenøren beklager naturligvis de gener, du vil kunne opleve som trafikant eller nabo til arbejdet de forskellige steder i området. 

Følg byggeriet – sådan informerer vi om arbejdet
Du kan følge byggeriet på Hovedstadens Letbanes hjemmeside, dinletbane.dk/lyngby. Når arbejdet går i gang, kan du klikke på de enkelte arbejdsområder på kortet og se, hvornår forskellige typer af arbejde vil være i gang i området, og hvad Hovedstadens Letbane arbejder på i øjeblikket. 

I samarbejde med Hovedstadens Letbane informerer vi i Lyngby-Taarbæk Kommune løbende om de enkelte arbejder i området. Bor du tæt på det støjende arbejde, informerer Hovedstadens Letbane dig med opslag på døren til din opgang eller i postkassen, og Lyngby-Taarbæk Kommunen informerer dig med et brev i eBoks. Endelig kan du tilmelde dig Hovedstadens Letbanes Infoservice – så får du automatisk løbende nyt om arbejdet på mail. Tilmeld dig på dinletbane.dk/lyngby. 

Du kan også følge byggeriet på Lyngby-Taarbæk Kommunes hjemmeside om letbanen på letbane.ltk.dk, hvor vi samler overblikket over de forskellige arbejder i området. 

Hvis du har spørgsmål til arbejdet, er du altid velkommen til at kontakte Hovedstadens Letbane på info@dinletbane.dk eller 7242 4500. Du er også velkommen til at kontakte Lyngby-Taarbæk Kommune på letbane@ltk.dk eller 2388 6209. 

Med venlig hilsen

Hovedstadens Letbane og Lyngby-Taarbæk Kommune