Gå til hovedindhold
Nyhed

Hovedstadens Letbane udvider arbejdsområdet og lukker Lyngby Torv for biltrafik

Hovedstadens Letbanes arbejde ved den sydøstlige side af Lyngby Torv er fortsat godt i gang. Her ombygges vejen og der lægges ny belægning. I midten af april udvider Hovedstadens Letbane arbejdsområdet, så det omfatter området ud til Lyngby Hovedgade samt den ene side af Jernbanepladsen bag ved rådhuset. Arbejdet kommer til at få betydning for trafikken igennem Lyngby i fremtiden.

Arbejde ved Lyngby Torv – her lukkes for almindelig biltrafik

Fra midten af april skal Hovedstadens Letbane arbejde ved krydset med Lyngby Torv og mod Lyngby Hovedgade, og det betyder, at den nordlige side af Lyngby Torv lukkes for almindelig biltrafik fra midten af april. Som fodgænger eller cyklist vil du fortsat kunne passere. Når anlægsarbejdet er færdigt, vil Lyngby Torv være forbeholdt kollektiv transport samt fodgængere og cyklister, så når torvet lukkes i forbindelse med arbejdet i midten af april, åbner det ikke for biltrafik igen. Ærindekørsel til rådhuset og butikkerne samt beboerkørsel vil fortsat være mulig, men der vil ikke være gennemkørsel til Klampenborgvej. Der bliver omkørsel via Jernbanevej, Lyngby Hovedgade og Toftebæksvej, hvis du skal forbi torvet som bilist. Nederst er et kort over det kommende arbejde og afspærringen af Lyngby Torv for biltrafik.

Arbejde på Jernbanepladsen – her kan du fortsat passere

Fra midten af april skal Hovedstadens Letbane også ombygge den side af Jernbanepladsen, som ligger ind mod Lyngby Rådhus, hvor cykelstien skal flyttes tættere på rådhuset og vejen skal ombygges. På Jernbanepladsen vil du fortsat kunne færdes i begge retninger, men hvis du rejser med bus, kan nogle stoppesteder være midlertidigt ændret hen over foråret. Derfor er det en god ide at tjekke, om arbejdet påvirker din bus-rejse på dinofffentligetransport.dk eller via rejseplanen.dk inden du tager afsted.

På Hovedstadens Letbanes hjemmeside, dinletbane.dk/trafik, er samlet et overblik over, hvor du kan finde information om den aktuelle trafiksituation, uanset om du er gående, cyklist, bilist eller rejser med kollektiv transport.

Hvad betyder det for dig som nabo til byggeriet?

Anlægsarbejdet på Lyngby Torv og på Jernbanepladsen bag rådhuset vil periodevis være støjende som almindeligt vejarbejde. Arbejdet udføres inden for almindelig arbejdstid på hverdage mellem kl. 7 og 18. Arbejdet på denne side af Jernbanepladsen forventes afsluttet sidst på foråret, mens det samlede arbejde på Lyngby Torv forventes afsluttet sidst på sommeren. Derefter forventer Hovedstadens Letbane, at arbejdet på den modsatte side af Jernbanepladsen går i gang – dét arbejde informerer vi og Hovedstadens Letbane nærmere om, når arbejdet nærmer sig sin opstart.

Per Aarsleff A/S er entreprenør på letbanearbejdet i Lyngby, og vi, Hovedstadens Letbane og entreprenøren beklager de gener, arbejdet kan give.

Husk at du altid kan følge byggeriet og se, hvor vi arbejder i hvilke perioder, på Hovedstadens Letbanes hjemmeside, dinletbane.dk/lyngby. Du kan også følge projektet på Lyngby-Taarbæk Kommunes hjemmeside, letbane.ltk.dk.

Hvis du har spørgsmål til letbanebyggeriet, er du altid velkommen til at kontakte Hovedstadens Letbane på info@dinletbane.dk eller 7242 4500 – eller Lyngby-Taarbæk Kommune på letbane@ltk.dk eller 2388 6209.

 arbejdsområde Lyngby Torv-Jernbanepladsen
Kortet er vejledende – følg skiltningen på stedet. Rødt område, Hovedstadens Letbanes arbejdsområde. Blåt område, lukket for almindelig biltrafik. Beboer- og ærindekørsel tilladt.